L. Kasčiūnas: su „Northrop Grumman“ kalbamės dėl šaudmenų gamybos Lietuvoje

Lietuva derasi su JAV gynybos pramonės milžine „Northrop Grumman“ dėl 30 mm kalibro šaudmenų gamybos linijos Lietuvoje, patvirtino Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

„Kalbame. (...) Labiau gamybos liniją“, – interviu BNS teigė L. Kasčiūnas, paprašytas patvirtinti, kad kalbamasi su „Northrop Grumman“.

Kaip vieną galimų šios amunicijos gamybos vietų jis įvardijo valstybės valdomą Giraitės ginkluotės gamyklą.

„Čia jau be detalių, bet visos opcijos įmanomos. (...) 30 mm kalibro šaudmenų gamybą, manau, kad galima būtų integruoti ir į Giraitę“, – sakė krašto apsaugos ministras.

Šią savaitę interviu portalui „Verslo žinios“ L. Kasčiūnas pareiškė, kad šiuo metu deramasi su dviem potencialiais dideliais tarptautiniais investuotojais į ginklų bei amunicijos gamybą Lietuvoje.

Pirmasis investuotojas, anot jo, gamintų 30 mm sviedinius pėstininkų kovos mašinoms, antrasis – pačias pėstininkų kovos mašinas, iš kurio jas įsigytų ir Lietuva.

„Be abejo. Jei pirksime vikšrines (kovos mašinas – BNS), tai ir investicija būtų į vikšrines, – BNS teigė L. Kasčiūnas.

Ministro teigimu, daugiau žinių apie šių investuotojų planus tikimasi dar šiemet.

Apie derybas su „Northrop Grumman“ L. Kasčiūnas pirmą kartą užsiminė dar gegužę, o praėjusį trečiadienį apie kontaktus su šiuo investuotoju BNS patvirtino ir Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos valdybos narys Robertas Juodka – anot jo, investicijos į 30 mm šaudmenų gamybą priklausytų nuo jų pobūdžio bei gamybos apimčių, tačiau jos turėtų būti mažesnės nei į „Rheinmetall“ gamyklą.

„Northrop Grumman“ – didžiausia vidutinio kalibro kovinių ir mokomųjų šaudmenų bei ginklų sistemų gamintoja pasaulyje.

180 mln. eurų vertės Vokietijos amunicijos gamybos koncernas „„Rheinmetall“ 155 mm artilerijos amunicijos gamyklos statybas žada pradėti jau šį rudenį. Jai jau  patvirtintas sklypas netoli Baisogalos, Radviliškio rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prezikui jis patinka

prezikui jis patinka portretas
duok kiaulei ragus, tai visą pasaulį išbadys

Mes

Mes portretas
is 6udo lipdom kulka,ruposiam NATO savo pulka!

man asmeniškai

man asmeniškai portretas
po dabartinio valstybės nuvaldymo visai vistiek kas valdys Lietuva. Rusai. Baltarusai. Kiniečiai. Ukrainiečiai. Bus tas pats kaip dabar kai valdo supuve vagiantis partiniai su oligarxais Daug turinčiais ir dar daugiau norinčiais Todėl nematau tikslo visam šitam kliedesiui su gynybom būsimu karu pasipriešinimais ar kitom faktiškai nereikalingom nesamonėm. Galvočiau kitaip tik islamo ar žydu grėsmės mūsų žemėje atveju. Mano tokia nuomonė. Šiandien matom kad Ukrainos atveju reikėjo iš pat pradžiu atiduot tas sušiktas kelias lugansko donbaso teritorijas vietoj to kad dabar rusai pasims visus Ukrainos pietus o tai jau pusė šalies Nesuprantu kaip niekas negalvoja logiškai ir blaiviai
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių