L. Linkevičius: Europos ekonominėje erdvėje reikia mažinti ekonominius skirtumus

  • Teksto dydis:

ES delegacijai Europos ekonominės erdvės (EEE) taryboje Briuselyje vadovaujantis Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pabrėžė būtinybę kartu mažinti ekonominius ir socialinius skirtumus Europos ekonominėje erdvėje.

Jis taip pat akcentavo ES bendradarbiavimą su Islandija, Lichtenšteinu ir Norvegija klimato kaitos ir energetikos politikos srityje.

"Tebėra labai svarbu mažinti skirtumus tarp Europos ekonominės erdvės narių, nes ekonominė krizė juos tik padidino, ypač jaunimo nedarbą. EEE ir Norvegijos finansiniai mechanizmai labai vertingi, mažinant skirtumus. Turime kuo greičiau pradėti derybas dėl naujų finansinių įnašų, nes dabartiniai finansiniai mechanizmai baigs galioti 2014 m. balandžio 30 d.", - sakė L.Linkevičius.

Pasak pranešimo, Lietuvos užsienio reikalų ministras taip pat ragino kuo greičiau baigti derybas dėl Kroatijos prisijungimo prie EEE, kad Kroatija galėtų pradėti naudotis EEE susitarimo teikiamomis lengvatomis bei finansiniais mechanizmais.

"Europos ekonominei erdvei priklausančių Europos laisvosios prekybos asociacijos šalių vaidmuo formuojant ateities energetikos politiką yra labai svarbus. Jūs turite energetinius išteklius, didelė jūsų energetinių poreikių dalis yra tenkinama iš atsinaujinančių energijos šaltinių, esate sukaupusios pramoninių ir mokslinių žinių bazę įvairiais energetikos klausimais. Jūsų ištekliai, patirtis ir galimybės svarbūs ne tik Europos Sąjungai, bet ir pasauliniu mastu: jūsų politiniai pasirinkimai atsilieps globalių debatų krypčiai", - sakė L.Linkevičius.

Europos ekonominės erdvės susitarimas įsigaliojo 1994 metų sausio 1 dieną. EEE tarybos posėdžiai, nustatantys politines gaires EEE susitarimo įgyvendinimo klausimais, vyksta du kartus per metus. Posėdžiams  paeiliui pirmininkauja ES arba EEE priklausanti ELPA šalis. Šį pusmetį EEE tarybai pirmininkauja Islandija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

budelis

budelis portretas
valstybe pati turi investuot i jaunu zmoniu sugrazinima, nes lietuva ant isnykimo ribos!politikoj vien seniai,kas juos pakeis? ar jie bus valdzioj iki 85 metu?

premjeras

premjeras portretas
pritariu!!!mazinti seimunu skaiciu, mazint biurokratija, korupcija ir didint morgo pasalpas(algas) iki europiniu...nors iki 2500lt. i rankas...aisku, isvytu zmoniu nesugrazinsi, nes jie pamate kaip ZMONES gyvena uzsienyje ir i ubagyna negris...

Topas

Topas portretas
Algu skirtumus reikia mazinti!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių