„Laisvė ir Teisingumas“ prieš rinkimus ketina burtis į koaliciją su kitomis partijomis

Šeštadienį Panemunės pilyje posėdžiavusi „Laisvės ir teisingumas“ priėmė sprendimą prieš kitais metais vyksiančius rinkimus burtis į koaliciją su kitomis partijomis.

„Priėmėme sprendimą, kad koalicijos būrimas mums yra priimtinas. Sutarėme dalyvauti, jeigu partijos sutiks, telkti bendras jėgas ir ruoštis rinkimams bendroje koalicijoje“, – Eltai sakė „Laisvės ir teisingumo“ laikinasis pirmininkas Artūras Paulauskas.

Svarstoma bendradarbiauti su Darbo ir Regionų partijomis. A. Paulauskas neatmetė, kad bus tariamasi ir su Sauliaus Skvernelio partija „Vardan Lietuvos“.

„Kol kas dar nėra aišku, gal dar minėti tų partijų neverta, bet iš tikrųjų bandysime kalbėtis su tomis centro lauke veikiančiomis“, – sakė jis.

A. Paulauskas taip pat sakė, kad partija ketina dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose.

„Dėl prezidento (rinkimų – ELTA) – dar nėra aišku, kas čia tokie kandidatai gali būti, dar anksti išreikšti savo nuomonę. Bet jeigu susiburtų koalicija, tai galėtų nuo tos koalicijos sudalyvauti prezidento rinkimuose“, – svarstė jis.

A. Paulauskas dar pridūrė, kad „Laisvės ir teisingumo“ suvažiavimas suplanuotas sausį.

ELTA primena, kad rinkiminėms koalicijoms taikomas aukštesnis – 7 proc. siekiantis barjeras. Atskirai dalyvaujančios partijos sąrašas Lietuvoje turi surinkti bent 5 proc. balsų, kad pretenduotų į mandatus proporciniu būdu.

Šiuo metu Darbo partija Seime turi 8 mandatus, „Laisvė ir teisingumas“ nėra parlamentinė. Politinė jėga turėjo vieną atstovą parlamente – Remigijų Žemaitaitį. Tačiau po pastarojo antisemitinių pasisakymų „Laisvė ir teisingumas“ pašalino politiką iš organizacijos gretų.

A. Paulauskas sakė, kad R. Žemaitaičio klausimas buvo apsvarstytas šeštadienį posėdyje, tačiau kol kas nuomonės politiko atžvilgiu nesikeičia.

„Mes nusprendėme, kad šiuo metu jis yra išėjęs ir pašalintas. Nesimato jo veiksmuose kol kas atgailos arba pozicijos pasikeitimo“, – sakė jis.

2024 m. gegužę Lietuvoje planuojami prezidento rinkimai, birželį – rinkimai į Europos Parlamentą, o spalį – Seimo rinkimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad \\\\\.../////

Kad \\\\\...///// portretas
Jūs Lietuvos kirvarpos amžiams pranyktumėt,pirma aišpirkę padarytus siaubingus nuostolius Lietuvai,tautai.

cha cha

cha cha portretas
Maniau,kad Mazuronis protingesnis,nejau VYKTARAS nepaprotina,šakės jiems visiem,s rinkimuose

Pil.

Pil. portretas
Sėdi senelį ant savo šiknos ir sėdėk nelindęs i politiką, kurioje nieko gero nepadarei.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių