Lietuva iškvietė Rusijos diplomatą: pareikštas griežtas protestas dėl A. Navalno mirties

Užsienio reikalų ministerija pirmadienį iškvietė Rusijos laikinąjį reikalų patikėtinį Lietuvoje ir pareiškė protestą dėl Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirties.

„Rusijos diplomatui išreikštas griežtas protestas dėl Rusijos opozicijos politiko A. Navalno žūties šių metų vasario 16 dieną jo įkalinimo vietoje Sibire aplinkybių. Pabrėžta, jog visa atsakomybė už A. Navalno žūtį tenka V. Putinui ir jo vadovaujamam Kremliaus režimui“, – sakoma URM pirmadienį BNS atsiųstame pranešime.

Pasak URM, Rusijos ambasados atstovui taip pat perduotas reikalavimas sudaryti sąlygas išsamiam, nepriklausomam tarptautiniam A. Navalno žūties aplinkybių tyrimui bei pareikalauta, kad kūnas būtų nedelsiant perduotas jo šeimos nariams.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija taip pat pareikalavo, kad visi pastarosiomis dienomis Rusijoje sulaikyti asmenys, ketinę viešai pareikšti pagarbą A. Navalnui, būtų nedelsiant paleisti.

Taip pat URM pareikalavo paleisti Jurijų Dmitrijevą, Vladimirą Karą-Murzą, Ilją Jašiną, Aleksejų Gorinovą, Liliją Čanyševą, Kseniją Fadejevą, Aleksandrą Skočilenko ir Ivaną Safronovą ir visus kitus politinius kalinius.

Rusijos laikinajam reikalų patikėtiniui dar pareikštas griežtas protestas dėl Rusijos sprendimo organizuoti prezidento rinkimus Rusijos laikinai okupuotose ir neteisėtai aneksuotose Ukrainos teritorijose kovo 15–17 dienomis.

Pagrindinis Rusijos opozicijos lyderis ir aršiausias prezidento Vladimiro Putino priešas A. Navalnas penktadienį mirė kalėjime.

Rusijos federaline įkalinimo įstaigų tarnyba paskelbė, kad A. Navalnas, kuris turėjo atlikti 19 metų laisvės atėmimo bausmę dėl kaltinimų ekstremizmu, po pasivaikščiojimo pasijuto blogai ir prarado sąmonę.

Tarptautinė bendruomenė dėl A. Navalno mirties kaltina Maskvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iskilus eiliniam sudui

iskilus eiliniam sudui portretas
ir vel tvartelis susmirdejo

OT ČIA TAI LIETUVA!

OT ČIA TAI LIETUVA! portretas
Su kiniečiais susitvarkė. Su Rusija irgi jau baigia susitvarkyti...Beliko tik Amerikai nurodyti - kuriuo keliu jai žengti toliau...

Prajuokino

Prajuokino portretas
Kaip išsigando rusija mūsų durnių
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių