Lietuvos vadovai po leiboristų pergalės JK rinkimuose viliasi tolesnės paramos Ukrainai

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda bei premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį pasveikino Jungtinės Karalystės (JK) Leiboristų partijos lyderį Keirą Starmerį (Kirą Starmerį) su pergale rinkimuose ir pareiškė, kad tikisi tolesnės paramos Ukrainai, glaudaus dvišalio bendradarbiavimo.

„Sveikinu Keirą Starmerį su pergale rinkimuose. Tikiuosi, kad kartu dirbsime stiprindami transatlantinį saugumą, remdami Ukrainą ir toliau stiprindami dvišalius ryšius. Didžiausios sėkmės tarnaujant Jungtinės Karalystės žmonėms!“, – socialiniame tinkle „X“ rašė G. Nausėda.

„Sveikinu Keirą Starmerį su pergale JK visuotiniuose rinkimuose. Tikiuosi toliau stiprinti mūsų šalių draugystės ir glaudaus bendradarbiavimo ryšius, nes ir toliau kartu ginsime bendras demokratines vertybes, taisyklėmis grindžiamą tarptautinę tvarką ir padėsime Ukrainai pasiekti pergalę“, – tame pačiame socialiniame tinkle teigė Lietuvos premjerė.

Leiboristų partija laimėjo JK visuotinius rinkimus ir penktadienio rytą peržengė 326 vietų slenkstį, būtiną daugumai Bendruomenių rūmuose gauti. Leiboristų lyderis K. Starmeris taps naujuoju premjeru.

Pagrindinė opozicinė Leiboristų partija užbaigs 14 metų trukusį konservatorių valdymą.

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis BNS pažymėjo, jog JK yra viena pagrindinių Lietuvos sąjungininkių NATO. Jo manymu, nauja vyriausybė gali šiek tiek labiau priartinti JK prie Europos Sąjungos, sustiprinti Vilniaus ir Londono dvišalius ryšius.

„Dėl Ukrainos tikrai galime nepergyventi. Dar prieš rinkimus ne vieną kartą teko bendrauti su leiboristų šešėliniais ministrais ir užsienio ar kitais atstovais, jie gana aktyviai važinėjo ir į Vilnių, ir į Varšuvą, ir į Ukrainą, kur mes ne vieną kartą susitikome. Ką visąlaik primindavau (...), imkite pavyzdį iš britų, kurie gali būti susipriešinę dėl įvairių vidaus klausimų, bet dėl Ukrainos jie yra labai vieningi, ir tai yra iš tikrųjų pavyzdys Vakarų demokratijoms“, – sakė parlamentaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senjora

Senjora portretas
Kodėl šis individas liaupsina ukrų nacistus ir jų klouną, o Lietuvėlę tempia į karo grėsmę ir niekina savo tautiečius? Kodėl?

KLOUNAS

 KLOUNAS portretas
Mūsų klounas mato tik savo šeimininkus ir Ukrainą. Jau bloga darosi nuo Nausėdos rūpinimosi ne savo valstybe, o tik Ukraina. Už ką jam Lietuvos piliečiai pinigus moka? Tegul varo į tą banderos valstybę ir padeda narkašui Zelenskiui toliau žudyti Ukrainos piliečius.

Faktas

Faktas portretas
Na, mūsiškei Kremliaus šunaujai iš leiboristų pergalės JK rinkimuose nieko gero - tas pats "daiktas" tik kitoje saujoje.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių