LSDP lyderė: anksčiau ar vėliau partnerystės klausimą reikės išspręsti

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė teigia esanti įsitikinusi, kad partnerystė Lietuvoje anksčiau ar vėliau bus įteisinta.

„Esu įsitikinusi, kad anksčiau ar vėliau mes tikrai turėsime išspręsti klausimus dėl partnerystės, dėl kartu gyvenančių žmonių. Tai bus neišvengiamas dalykas“, – penktadienį Žinių radijui sakė politikė.

Kita vertus, ji negalėjo pasakyti, ar tai įvyks jau kitą Seimo kadenciją, jeigu LSDP bus valdžioje.

„Priklausys nuo to, kokia bus valdančioji dauguma, ką išrinks Lietuvos žmonės ar turėsime daugumą Seime. Norint priimti vieną ar kitą įstatymą, kurie yra tokie jautrūs Lietuvos žmonėms ir visuomenei, reikia labai daug dirbti, reikia labai daug paaiškinti, kodėl taip turi būti“, – teigė V. Blinkeviūčiūtė.

Priklausys nuo to, kokia bus valdančioji dauguma, ką išrinks Lietuvos žmonės ar turėsime daugumą Seime.

2020 metais prieš Seimo rinkimus socialdemokratai žadėjo priimti partnerystės įstatymą, leidžiantį vienalytėms poroms įteisinti savo šeiminius santykius. Tačiau Seime balsuojant dėl tokio projekto dalis socialdemokratų jo nepalaikė.

Be to, šių metų LSDP rinkimų programoje įrašyta abstraktesnė nuostata – kovoti „prieš diskriminaciją dėl lytinės orientacijos“.

Socialdemokratų partijos vicepirmininkas Gintautas Paluckas rugpjūtį LRT televizijai teigė, kad pakeisti šias nuostatas verčia politinė realybė.

„Mes žiūrime realybei į akis ir žinome, kad nei šiame, nei ateinančiame, panašu, Seimuose daugumos partnerystės klausimui tikrai nebus ir nereikia dėl to erzinti visuomenės, nešti į Seimo salę teisės aktų projektų, kurie neturi galimybės būti priimti“, – sakė jis.

Laisvės partija nuo kadencijos pradžios mėgino parlamente priimti įstatymą dėl partnerystės įteisinimo ir tarp skirtingų lyčių, ir tarp tos pačios lyties asmenų.

Pernai gegužę Seimas po svarstymo kelių balsų persvara yra pritaręs Civilinės sąjungos įstatymo projektui, tačiau teikti projekto priėmimui nedrįstama, nes jam priimti gali pritrūkti balsų.

Lietuvoje partnerystė šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirma išspręskim

pirma išspręskim  portretas
Švietimo kokybės klausimus

Cha,bučkis rudojon

Cha,bučkis rudojon portretas
liberalleftistams, prevenciškai....

Anonimas

Anonimas portretas
ČEČENIJA ŠĮ KLAUSIMĄ SENIAI IŠSPRENDĖ....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių