M. Zacharova pagrasino ministrui G. Landsbergiui baudžiamąja atsakomybe

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pagrasino Lietuvos diplomatijos vadovui Gabrieliui Landsbergiui baudžiamąja atsakomybe už esą išsakytus raginimus jėga keisti valdžią Rusijoje.

Ministerijos atstovė trumpoje spaudos konferencijoje piktinosi, esą G. Landsbergis ne vieną kartą yra išsakęs „ekstremistines idėjas“ Rusijos atžvilgiu. Dėl to, jos teigimu, Lietuvos ministrui Rusijoje gresia baudžiamoji atsakomybė. 

„Tai jau ne pirmas kartas, kai Landsbergis leidžia sau išreikšti tokias ekstremistines idėjas ir dėl to jis jau įtrauktas į asmenų, kuriems draudžiama atvykti į mūsų šalį, sąrašą“, – tinklapyje lenta.ru cituojama viena iš Kremliaus propagandisčių.

Kokie konkretūs G. Landsbergio išsakyti komentarai lėmė tokį M. Zacharovos pasisakymą nėra užsimenama.

M. Zacharova tik pažymėjo, kad pagal Rusijos įstatymus ir tarptautinę praktiką už raginimus jėga keisti valdžią jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Tikiuosi, kad tribunolas Rusijos vadovybei dėl agresijos prieš Ukrainą bus įsteigtas greičiau negu tribunolas G. Landsbergiui Rusijoje.

ELTA primena, kad Kremliui sukėlus plataus masto karą Ukrainoje, Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) išdavė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui arešto orderį dėl „neteisėtos Ukrainos vaikų deportacijos“. TBT išduotas orderis suimti Rusijos prezidentą, anot teismo vyriausiojo prokuroro Karimo Khano, galios ir pasibaigus karui Ukrainoje.

Savo ruožtu M. Zacharova yra įtraukta į asmenų, kuriems taikomas ES sankcijos, sąrašą. Šiame sąraše atsidūrusiems žmonėms uždrausta keliauti Europoje, areštuotos jų banko sąskaitos.

G. Landsbergis atsakė į M. Zacharovos kaltinimus

Lietuvos diplomatijos vadovas ironizuodamas atsakė į Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės grasinimus.

„Tikiuosi, kad tribunolas Rusijos vadovybei dėl agresijos prieš Ukrainą bus įsteigtas greičiau negu tribunolas G. Landsbergiui Rusijoje“, – Eltai perduotame komentare teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nustebęs

Nustebęs portretas
Ko jūs norite iš ,,ministro'' su broilerio smegenėlėmis?

Geriau but pasiulus pas

Geriau but pasiulus pas  portretas
Profesoriu Preobrazenski Smegenas Issioperuot ir pakeist jas y JAValkatyno JAVirusu sauja,tada jau but galima pravest vakcinacija,su DIHLOFOSU.

Kada \\\\\.../////

Kada  \\\\\...///// portretas
Lietuva broleriui iškes baudiamają bylą už Lietuvai padarytus SIAUBINGUS nuostolius su KGB'to senelio palaiminimu.___Tą sulinkusį seni vampyrą tai Dievas nubaus,o į kalėjimą jį sodint tai vargas peronalui,nes vargu ar jis normaliai nusišika,sulinkęs 90 laipsnių kampu.___Nuotraukoje jis atrodo siaubingai,sulinkusio šlykštaus vampyro poza,pakibęs ant lazdos.
VISI KOMENTARAI 84

Galerijos

Daugiau straipsnių