P. Gražulio kandidatų į Seimą sąraše – A. Vyšniausko „čekiukų“ netikrinęs kontrolierius

Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų auditą atlikęs, bet konservatoriaus Andriaus Vyšniausko ir kitos parlamentarės išlaidų nevertinęs buvęs kontrolierius Juozas Vaičiulis su Tautos ir teisingumo sąjunga dalyvaus Seimo rinkimuose.

Informaciją Eltai patvirtinęs partijos narys Petras Gražulis patikino, kad J. Vaičiuliui numatytas 15 numeris daugiamandačiame sąraše. Buvęs kontrolierius atstovaus partijai ir Lazdijų rajones esančioje Jotvingių vienmandatėje apygardoje.

„Taip, galiu patvirtinti. Jis bus ir vienmandatėje, ir daugiamandatėje apygardose. Daugiamandatėje bus 15 numeriu“, – Eltai patvirtino P. Gražulis.

Anot politiko, nors diskusijos su buvusiu kontrolieriumi vyko jau kurį laiką, J. Vaičiulis dalyvauti rinkimuose sutiko vos kelios valandos iki dokumentų pateikimo termino Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pabaigos.

„Kadangi jau nebedirba, tai ryžosi mesti tą partiją ir grįžo prie šaknų. Žmogui buvo sunku apsispręsti, bet aš jį vis kalbinau ir jis lūžo. Galima sakyti paskutinėmis valandomis, ne dienomis, o valandomis“, – akcentavo jis.

J. Vaičiulis situacijos nekomentuoja

Tuo metu A. Vyšniausko „čekiukų“ istorijos epicentre atsidūręs buvęs savivaldybės kontrolierius situaciją komentuoti atsisakė.

„Nenoriu komentuoti šito dalyko, kad neiššauktų rezonanso. Dabar negaliu kalbėti, nes viskas turi būti tikra ir oficialu. Kalbėti apytikriai negalima“, – Eltai teigė J. Vaičiulis.

Kaip anksčiau skelbė portalas delfi.lt, dar iki antradienio buvęs kontrolierius priklausė konservatorių partijai. Visgi, pats J. Vaičiulis portalui tikino, kad partinė priklausomybė nebuvo susijusi su savaitės pradžioje paaiškėjusia informacija, kad A. Vyšniauskas išvengė audito. Buvęs savivaldybės kontrolierius Juozas Vaičiulis aiškino, jog atlikti Seimo narių patikrinimo neleido parlamentarams taikoma teisinė neliečiamybė.

Nenoriu komentuoti šito dalyko, kad neiššauktų rezonanso.

Visgi, prisimindamas ilgamečius bendrapartiečius J. Vaičiulis leido suprasti, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) nukrypo nuo krikščioniškosios demokratijos linijos.

„Nuo 1992 m. priklausau Lietuvos krikščionių demokratų politiniam judėjimui. Man šis judėjimas artimas. Pagal tai, suprantu, kad turi statytis visuomenės gyvenimas, dabar ties čia yra labai daug paklydę nuo to tautiškumo pagrindų“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad praėjusį ketvirtadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimą, prašant panaikinti parlamentaro, buvusio konservatoriaus A. Vyšniausko teisinę neliečiamybę.

Prokuratūra pranešė, jog A. Vyšniauskas Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikė suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo. Nurodoma, kad politikui nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2,1 tūkst. eurų. Galutinį sprendimą dėl Seimo nario neliečiamybės naikinimo priims parlamentas.

Netrukus po Generalinės prokuratūros pranešimo, A. Vyšniauskas pranešė stabdantis narystę TS-LKD, pasitraukiantis iš konservatorių frakcijos Seime seniūno posto. Taip pat politikas nurodė, kad nebetęs veiklos parlamento Teisės ir teisėtvarkos komitete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Konservai tai gauja

to Konservai tai gauja portretas
Kodėl nevardijat tuos iš tos gaujos kurie dabar apsimeta auksineis avinėliais nekaltybės isikunijimai Gražuliai Žemaitaitis socdemai darbiečiai visi niekšai iš tos pačios šaikos labai puikiai nusiplovė savo bendrus darbelius Su vagim konservais voge pasidarė tokie skaidrus švarus nors prie žaizdos dėk juk už čekiukus pinigus gražinoŠitas silkiu pardavėjos suvedžiotojas jau i valdžia siulinasi baisu iki kokio lygio nusiritom ar jus žmonės visai protelius pametėt toks Žemaitaitis turi kažkoki tai teisininko lyg tai diploma daug metu tuo nesidomi nedirba dar užsimane i premjerus ekonomika lietuvos tvarkyti ar čia jam su galva negerai ar tauta pametė prota Sakot konservai nekuria o tik vagia teisingai sutinku bet ka kuria dabar banko klapčiukas ar pono Kirkilo šaika su blinkevičiute nauseda šakaliene priešakyje Ka šitie jau švarus kad vieni ant kitu loja

tegu tik sėdi

tegu tik sėdi portretas
avantiūristas Briuseli ir džiaugiasi kad gerai nuskilo. Eis jis mat į valdžią..

KONSERVAI - tai gauja , kuri n e k u r i a , o VAGIA,

KONSERVAI  - tai gauja , kuri n e k u r i a , o VAGIA, portretas
kurie pastoviai siekia i š g y v e n t i KITŲ sąskaita ir tai p a t v i r t i n a daugybė šios GAUJOS sudėtyje esantys sovietiniai KGB-tai , jų palikuonys, jų nesąžininga laikysena ir veiksmai --tai apsišaukę šalies " patriotai", kurie būdami JANKIŲ v a s a l a i s -- iki šių dienų plėšia Lietuvos žmonių gyvenimą tarnaudami RUSIJAI
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių