P. Gražulis: pralaimėjome ne mes, o tauta

Europarlamentaras Petras Gražulis pripažino jo vadovaujamos Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, liaudininkų) pralaimėjimą Seimo rinkimuose. Visgi, pažymėjo politikas, dėl to blogiau ne jo vadovaujamai politinei jėgai, o tautai.

„Reikia mokėti ne tik laimėti, bet ir pralaimėti. Yra tokia situacija, kokia yra“, – Eltai sekmadienio vakarą sakė P. Gražulis.

„Aš įsitikinęs, kad ne mes pralaimėjome, pralaimėjo tauta. Jie renka vien tik materialinius dalykus ir tai kažin, ar dėl tų pažadų, kuriuos žada socialdemokratai, keisis kas nors“, – tęsė politikas.

P. Gražulis, paklaustas, kodėl jo vadovaujamai partijai rinkimai nesusiklostė sėkmingai, bedė pirštu į partijos „Nemuno aušra“ lyderį.

„Buvo labai palaikomas didžiosios žiniasklaidos R. Žemaitaitis, kuris ir surinko visus mūsų balsus“, – pažymėjo P. Gražulis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos 23 val. duomenimis, Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, liaudininkai) Seimo rinkimuose surinko 1,59 proc. rinkėjų balsų.

Sekmadienį įvyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, išreikšti savo pilietinę valią prie balsadėžių atėjo 52,06 proc. Lietuvos rinkėjų. Išankstiniame balsavime dalyvavo 11,75 proc. piliečių, o rinkimų dieną balsavo 40,31 proc.

Reikia mokėti ne tik laimėti, bet ir pralaimėti. Yra tokia situacija, kokia yra.

Prieš ketverius metus, 2020 m., rinkėjų aktyvumas siekė 47,16 proc.

Dėl 141 Seimo nario mandato rungiasi 14 partijų ir viena koalicija. 71 Seimo narys renkamas vienmandatėse apygardose. Jeigu nė vienas kandidatas nesurinks penktadalio visų vienmandatės apygardos rinkėjų balsų, spalio 27 d. bus rengiamas antrasis Seimo rinkimų turas.

Dar 70 atstovų parlamente piliečiai išrenka pagal partijų sąrašus daugiamandatėje apygardoje. Politinės jėgos gaus mandatus, jeigu surenka ne mažiau kaip 5 proc. balsų. Tiesa, koalicijoms ši kartelė siekia 7 proc. – mažiausiai tiek balsų, kad gautų vietų Seime, turės surinkti Taikos koalicija bei jungtinį sąrašą sudarę „valstiečiai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių