Parašai surinkti: aplinkos ministrui teks pasiaiškinti Seimo posėdyje

Antradienio rytą aplinkos ministras Kęstutis Mažeika nepasirodė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos posėdyje, todėl Seimo narių grupė, atstovaujama TS–LKD frakcijos narės Aistės Gedvilienės, teikia klausimus K. Mažeikai dėl visuomenės pasipiktinimą sukėlusių bandymų įteisinti medžioklę lankais, į kuriuos pastarasis turės atsakyti artimiausiame Seimo posėdyje.

Parlamentarai K. Mažeikos prašo atsakyti, kodėl ministrui šis klausimas toks svarbus, turint omenyje, kad ministro nuomonės nepakeitė net 2018 m. nepavykęs medžioklių su lankais įteisinimas bei net 60 tūkstančių Lietuvos piliečių pasipiktinimas. Taip pat domimasi, kodėl naudodamasis tarnybine padėtimi ministras skuba neteisėtu būdu įteisinti brutalios medžioklės būdą bei kokios asmeninės naudos K. Mažeika iš tokio įteisinimo tikisi?

„Ministro K. Mažeikos patvirtinta Medžioklės tvarka, kuria numatoma leisti medžioklę lankais, naktinę medžioklę su šunimis ir medžioklę su prožektoriais, šokiravo ir sukėlė pasipiktinimo bangą. Kadangi tai ne pirmas ministro bandymas įteisinti lankus, susidaro įspūdis, kad ministras patiria spaudimą ir naudojasi savo pareigomis, siekiant atstovauti siaurai interesų grupei. Norime, kad ministras atvirai atsakytų į Seimo nariams ir visuomenei rūpimus klausimus“, – pažymėjo A. Gedvilienė.

Norime, kad ministras atvirai atsakytų į Seimo nariams ir visuomenei rūpimus klausimus.

Seimo narių grupė stebisi, kad viešai paskelbtame medžioklės tvarkos keitimo projekte siūlymas įteisinti medžioklę su lankais nebuvo įtrauktas į paketą, ir klausia, gal ministras patiria neteisėtą̨ kažkieno spaudimą̨ ir gal gali konkrečiai įvardyti visas interesų grupes bei asmenis, kurie taip atkakliai verčia ministrą imtis šios iniciatyvos? Taip pat norima sužinoti, kas konkrečiai pasiūlė įtraukti medžioklės su lankais būdą̨ į patvirtintą medžioklės tvarką ir kodėl tai atsirado apeinant įprastas teisines procedūras?

Seimo nariai iš ministro laukia atsakymų dėl Medžioklės tarybos pateiktų konkrečių pasiūlymų atsisakyti medžioklių su šunimis, tikslinti draudimą naudoti naktinio stebėjimo prietaisus, atsisakyti laukinių gyvūnų šėrimo, kurie nebuvo apsvarstyti.

Galų gale domimasi, kaip ministras K. Mažeika ketina prisiimti politinę atsakomybę dėl kilusio ažiotažo ir siūlomais įstatymo pakeitimais reiškiamo nepasitikėjimo jo veikla, ypač jei jie sulauks Seimo pritarimo, turint omenyje, kad Medžioklės įstatymo pakeitimo projektus, kuriais siūloma siaurinti ministro turėtus įgaliojimus, registravo tiek opozicijos, tiek pozicijos atstovai.

Klausimus aplinkos ministrui teikia Aistė Gedvilienė, Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Simonas Gentvilas, Aušrinė Armonaitė, Andrius Mazuronis, Raminta Popovienė, Algirdas Sysas, Žygimantas Pavilionis, Irena Haase, Žygimantas Pavilionis.

ELTA primena, kad „valstiečių“ partijai priklausantis K. Mažeika pastarąją savaitę pasirašė medžioklę miškuose lankais nuo 2022 m. įteisinantį įsakymą. Toks ministro sprendimas sukėlė visuomenės pasipiktinimą. Ministro sprendimą sukritikavo ir premjeras Saulius Skvernelis, ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Pirmadienio vakarą K. Mažeika pareiškė, kad kritikos sulaukusį įsakymą ketina peržiūrėti ir jau yra pavedęs šį punktą išbraukti.

„Kad nebūtų nereikalingų emocijų, šiandien pavedžiau atsakingai viceministrei, kuri yra ir komisijos pirmininkė, kad būtent šį punktą išbrauktų“, – LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ teigė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tokia veislė

Tokia veislė portretas
Mažeika galutinai įtikino,kad šioje ,,žaliųjų''valdžioje nė vieno sąžiningo.Visi pasidavę veislinio melagio Karbauskio veislei.

Jotautas. Humoristinis pasitaisymas

Jotautas. Humoristinis pasitaisymas portretas
Apsirikta - humoras. Ne dėl konservatorių, o dėl „prietrankos", kurio neapykanta politiniams priešininkams reiškia tik „vieną vienitelę teisingą" jo nuomonę.

Buvo uždrausta

Buvo uždrausta portretas
Berods 2004 m. medžioti lanku su strėlėmis buvo uždrausta. taigi tą draudimą p. „gamtos apsaugos" ministras panaikino. Jokios diskusijos, nuomonių dėl tokios medžioklės jis respublikos piliečiams neleido. Ir nereikia meluoti, kad ji buvo. Medžioklė naktį su žibintais ir optiniais taikikliais, berods, ir gi buvo draudžiama. Tokia medžioklė ypač paranki brakonieriams. Žvėreliai akimirksniu apakinami ir begėdiškai nušaunami.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių