Pirmasis pirmininkavimo ES mėnuo: užsieniečiai įveikė vos 331 cepeliną, o nuriedėjo net 35 tūkst. kilometrų

  • Teksto dydis:

Per pirmą Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai mėnesį neformaliuose ministrų susitikimuose apsilankė 950 delegatų, apie aukšto lygio susitikimus informavo daugiau kaip 400 žurnalistų.

Antradienį išplatintame pirmininkavimo ES pranešime spaudai sakoma, kad aukšto lygio susitikimų dalyviai išsiuntė 500 atvirlaiškių. Populiariausios adresatų šalys: Vokietija, Italija, Belgija, Jungtinė Karalystė, Lietuva. Pirmininkavimo atvirukai su linkėjimais iš Lietuvos pasieks ir Australiją, Jungtinius Arabų Emyratus, Meksiką, Taivaną, Čilę, Pietų Korėją, Japoniją.

"Renginių svečiai suvalgė 331 cepeliną ir 140 balandėlių", - taip pat sakoma pranešime, kuriame pažymima ir tai, kad renginių svečius vežioję automobiliai jau įveikė 35 tūkst. kilometrų.

Didžiausio žiniasklaidos susidomėjimo sulaukė Europos Komisijos vizitas ir atidarymo renginys, neformalūs teisingumo ir vidaus reikalų bei aplinkos ministrų susitikimai. Iš viso apie aukšto lygio susitikimus Vilniuje informavo 207 žurnalistai iš Lietuvos ir 204 – iš užsienio.

Į užsienį išgabenta 17 tonų pirmininkavimo suvenyrų, 7 tonos suvenyrų paskirstyta institucijoms Lietuvoje. Aukšto lygio pirmininkavimo renginių dalyviams ir organizatoriams atspausdinta 3,8 tūkst. leidimų, tam sunaudota 30 spausdintuvo dažų kasečių.

Pasak pranešimo, pirmasis pirmininkavimo mėnuo didelio susidomėjimo sulaukė internete ir socialiniuose tinkluose. Interneto svetainėje eu2013.lt apsilankė 60 tūkst. unikalių lankytojų. Socialiniame tinkle "Twitter" pirmininkavimo paskyros sekėjų skaičius viršijo 2,4 tūkst., oficiali paskyra "ES pirmininkavimas" socialiniame tinkle "Facebook" turi daugiau kaip 3,8 tūkst. gerbėjų.

"Kanale "YouTube" per mėnesį paskelbti 74 vaizdo įrašai, kurie peržiūrėti 19,8 tūkst. kartų. Vaizdo įrašų peržiūrai lankytojai iš viso paskyrė 44 tūkst. minučių (daugiau kaip 30 parų)", - skaičiuojama pranešime.

Lietuvos diplomatinėse atstovybėse birželio pabaigoje – liepos pradžioje įvyko apie 50 Lietuvos pirmininkavimo pradžią pažyminčių ir Lietuvos kultūrą pristatančių renginių.

Pirmąjį mėnesį Lietuvoje surengta daugiau kaip 50 pirmininkavimo renginių – konferencijų ir seminarų, ekspertų susitikimų, Seimo, socialinių partnerių organizuotų renginių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad

Kad portretas
nemokate virti cepelinų ar vedate į skyles, kuriose verda netikusius ir taukais varvančius, paprašykit - išvirsiu, dar nė vienas paragavęs mano cepelinų nepasakė, kad riebu ar neskanu, ar vokiečiai ar Briuselio svečiai ar amerikonai... kiekvieną produktą galima sugadinti...

kauno duobė

kauno duobė portretas
Su tuo savo ubagų maistu cepelinais :D O dar ir vienas nesveikiausių maistų tie cepelinai, mcdonalds sveikiau už tą riebalų dozę. Geriau tikros leituvių virtuvė duotų paragaut, o ne ubagų.

asta_k

asta_k portretas
nekencui cepelinu. fui!!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių