Pirmoji ponia atsakė, kaip per kadenciją pasikeitė prezidentas

Nuo siuvimo mašinos, lentos universitete studentų būryje, į pirmosios šalies ponios pareigas. Iš kelių kvadratinių metrų darbo vietos, į vienus prabangiausių rūmų Lietuvoje. Toks likimas pasivijo pirmąją šalies ponią Dianą Nausėdienę. O kaip D. Nausėdienė gyveno prieš penkerius metus? Ir kaip jai sekėsi būti prezidentiene?

Kaip mojuoti iš balkono tūkstančiams – D. Nausėdienė išmanė puikiai. Mat apie pirmuosius ir svarbiausius valstybėje prezidentus, monarchus ar politikus ir kaip jie turi elgtis, ji kitiems pasakojo dešimt metų. O dažniausias patarimas stebint aukštuomenę buvo: „Velnias slypi detalėse“, – juokavo pirmoji ponia.  

Tiesa, 54-erių moteris tuokart net negalėjo įsivaizduoti, kad netrukus pati taps pirmąja šalies ponia.

D. Nausėdienė per keletą dienų iš vos kelių kvadratinių metrų darbo vietos išsikraustė į vienus prabangiausių ir seniausių, šimtus kabinetų ir istorinių salių talpinančius prezidento rūmus. 

„Tai buvo žengimas į naują etapą. Susipažinimas su nauja erdve ir milžiniška atsakomybe. Atsakomybės dydis – neeilinis. Ir jis tikrai buvo juntamas“, – pasakojo D. Nausėdienė. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Pirmųjų ponių mokyklos nėra, tad kasdieniame gyvenime to neišmoksi. Liko vienintelis kelias – kristi į vandenį ir išmokti plaukti. 

Moteris pareigas prisimena kaip tokias, kurios kelia daug atsakomybės ir iššūkių.

Tačiau tik retas žino, kad pirmoji šalies dama, priešingai nei vyras Gitanas Nausėda, intravertė. Labiau mėgsta klausytis nei kalbėti. Tačiau nuo pareigų nepabėgsi, tekdavo kalbėti šimtams skirtingų žmonių. Tad nuoširdžiausi pokalbiai gimdavo ne kamerų šviesoje, bet akis į akį.

Žmonos iš akių nepaleido ir prezidentas. Turėjo vilčių, kad bus vis lengviau, laikė už rankos ir nuolat drąsino. 

„Galbūt po kelių laidų šito nebeliks ir ji galės drąsiau dėstyti savo mintis“, – tikėjo G. Nausėda. 

Nuolatinis šurmulys paskandino ramybę – tai, ką ponia D. Nausėdienė vertino labiausiai. 

Grikį vedžiojame vis rečiau, o kai tik turime laisvą akimirką nuo darbų, nuo rūpesčių, tai sėdame ant dviračių, nes fizinės formos palaikymas – stiprybės pagrindas.

„Buvo labai intensyvūs penkeri metai. Labai intensyvaus, sunkaus ir atkaklaus darbo metai. Iš tikrųjų norėjosi reprezentuoti valstybę pačia aukščiausia nata ir tai pareikalavo nepaprastai daug asmeninių jėgų. Tas chroniškas poilsio deficitas yra didžiulis. Jis niekaip nebuvo kompensuojamas“, – kalbėjo D. Nausėdienė. 

Moteris sako, jog laiko nelieka net mylimiems dalykams. 

„Deja, vaistažolėms laiko nebelieka, Grikį vedžiojame vis rečiau, o kai tik turime laisvą akimirką nuo darbų, nuo rūpesčių, tai sėdame ant dviračių, nes fizinės formos palaikymas – stiprybės pagrindas“, – priminė prezidento žmona. 

Stengėsi būti ne tik stipri, bet ir atvira, nuoširdi. Mat lankydamasi Nacionaliniame vėžio institute, pirmoji šalies ponia prasitarė apie šeimą palietusią klastingą ligą. 

 „Labai sunku matyti. Ir mūsų šeimą asmeniškai palietė. Labai sunku kalbėti“, – kalbėjo D. Nausėdienė.

Per penkerius metus ponia D. Nausėdienė matė ne mažiau nei prezidentas. O rankas spaudė ne tik šalių vadovų ar monarchų sutuoktiniams, bet ir bendravo su pačiais aukščiausiais pasaulio lyderiais. 

„Aktyviau bendradarbiaujame su Olena Zelenska, Bridžita Makron. Taip pat su ponia Agata Duda. Esame asmeninės draugės. Labai džiaugiausi Andros Levitės draugyste. Norėčiau prisiminti ir Turkijos pirmą ponią, kuri nepaprastai aktyvi, skatina sveiką gyvenimą, sveiką mitybą ir siekia sutelkti moteris iš viso pasaulio ne tik humanitarinėms veikloms“, – sakė pirmoji ponia. 

Bet atsukime laiką atgal ir sugrįžkime į pirmąją rinkimų naktį: kaip pasikeitė prezidentas per tuos penkerius metus?

„Manau, kad prezidentas sustiprėjo dėl žmonių ir iššūkių. Viliuosi, kad ateinančioje kadencijoje ši stiprybė ir žmonių palaikymas padės susitvarkyti su pačiais sudėtingiausiais iššūkiais“, – tikino D. Nausėdienė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Galva kinkuoja is mandrumo,koks mano vyras,o aplamai matosi ji nelaiminga,toks likimas jai

Nele

Nele portretas
Stiprybės,ištvermės ir kuo didžiausios sekmės prezidentui ir poniai Dianai

linkiu

linkiu portretas
kuo didziausios sekmes visai seimai ir mazajam princui, o komentatoriams- pasprinkit savo tulzimi
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių