Po skandalingų Seimo VSD komisijos išvadų – Prezidentūros reakcija

Prezidentūra teigia, kad Seimo laikinosios komisijos, tyrusios Valstybės saugumo departamento (VSD) pranešėjo Tomo Gailiaus istoriją, išvados nukreiptos ne tik prieš šalies vadovą Gitaną Nausėdą, bet ir prieš daugelį valstybės institucijų.

„Vertiname tai kaip demokratijos ir teisinės valstybės principams prieštaraujantį desperatišką bandymą paveikti prezidento rinkimų rezultatus. Komisija yra akivaizdžiai politizuota, sudaryta iš valdančiosios daugumos atstovų, o jos „išvados“, net nesivarginant ieškoti argumentų ar įrodymų, nukreiptos ne tik prieš prezidentą, bet ir prieš daugelį valstybės institucijų, įskaitant VSD, STT ir Generalinę prokuratūrą“, – teigiama Prezidentūros Eltai atsiųstame komentare.

„Tai bandymas dėl politinių tikslų diskredituoti valstybę ir jos konstitucinius principus“, – taip pat akcentuoja Prezidentūra.

Paviešintoje komisijos išvadoje skelbiama, kad VSD vadovas Darius Jauniškis talkino tuometiniam kandidatui G. Nausėdai, rinkdamas žvalgybinę informaciją apie jo aplinką. Taip pat konstatuojama, kad atsisakęs liudyti tyrimo komisijai prezidentas pažeidė priesaikos nuostatas.

Taip pat pažymima, kad atsisakydamas pateikti laikinajai Seimo komisijai kriminalinės žvalgybos tyrimo metu surinktą informaciją, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Linas Pernavas piktnaudžiavo savo pareigomis ir bandė neigti parlamento įgaliojimus.

Tai bandymas dėl politinių tikslų diskredituoti valstybę ir jos konstitucinius principus.

Ir konstatuojama, kad už VSD pranešėjo tapatybės atskleidimą yra tiesiogiai atsakingas departamento vadovas D. Jauniškis.

Komisijos išvadas Seimui ketinama pateikti ketvirtadienį.

ELTA primena, kad Seimo įsteigta specialioji VSD pranešėjo komisija siekė atsakyti į klausimus, ar 2019 metų prezidento rinkimų kampanijos metu žvalgyba teisėtai rinko informaciją apie kandidatus, jų aplinką, kaip tvarkė ir ar kam nors perdavė tokią informaciją.

Taip pat buvo siekiama išsiaiškinti, ar pastarojoje kampanijoje buvo panaudoti SEB banko klientų duomenys, kokias rinkimines išlaidas patyrė kandidatai. Buvo keliami klausimai ir dėl rinkimus laimėjusio prezidento G. Nausėdos ryšių su Baltarusijos trąšų verslo atstovais. Be to, komisija norėjo išsiaiškinti, ar po pranešėjo kreipimosi teisėsaugos institucijos – STT bei Generalinė prokuratūra – tinkamai įvertino gautą informaciją.

Komisija savo išvadą ir nutarimo projektą Seimui turėjo pateikti iki kovo 10 d., tačiau prasidėjus pavasario sesijai komisijos darbas pratęstas iki kovo 26 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kepska rokunda

Kepska rokunda portretas
Perpils senajam knerkliui kraują ir visatos valdovas laikinai imsis paprezidentaut nušalinus Nuosėdą iki naujų rinkimų,kur nepotistine mada prezYdentu bus paskirtas Broileris Pirmasis su savo pačia kruliova morda.Baikim čia laužytis su ta demokratija-karas už lango.Ir nelaukim,kad naujas karo ministras mums patiems neužtaisytų kokių Pilėnų ar Hirosimos su Niagasakiu.

na, o ka as sakiau tau Nausdeda prie 4 metus

na, o ka as sakiau tau Nausdeda prie 4 metus portretas
nesutik dirbt su PIS -iskrypeliu ministrais ir seimu... reikalauk suformuot nauja vyriausybe .....tai ne iskarto sutiko , sakiau -neisdulinsi tu ju --tai jie tave isdulkins -stai ir sulaukei , dabar tave PIS iskrypleiai ismes is prezidento posto , VRK Nsufalsifikuos rinkeju balsus [nepriestaraujant KT samanams ir lietuvos konstitucijai ] Pastatys koneservu statytiny Vegele vietoj taves o salia Sikmonyte po to pateiks tautai rinktis --ir vel tayta issirinks toky paty jankyne stazuote prejusy konservuota pridurka Vegele prezidentu ,o sikmonyte automatiskai vel taps premjere , kad galetu prastumt ,,stambulo konvencija,, ir apzenyt baznycioje visus iskrypelius [ taip pat nepriestaraujant KT samanams -orakulams ir lietuvos konstitucijai] po to tradiciskai eis skolyt ,,lietuvos vardu ,,, milijardus dalyt juos zydams, banderoms , bulbasams ir y sava kisene afsoru bankuose.

keidanskas

keidanskas portretas
Žiūriu internete įrašus apie tokius bjaurius padarus,kurie rusiškai vadinasi ,,slepiši''.Akliai matyt lietuviškai.Tai žiaurūs kenkėjai,kurie sugeba visą daržovių derlių suėsti jam beaugant darže.Žemę knisa kaip kurmiai,bet pagrinde baisiais savo priekiniais bebriniais kaltais ,o juos neatsargiai paėmus,tai pirštą nukąst gali.Tai va,brolyčiai,gryni konservatoriai savo prigimimu ir maniera kenkti.Pažiūrėkit,pasibjaurėkit juos video pamatę,kad per rinkimus jums būtų pilnesnis tų velnių vaizdas ir tvirtai tarkite konservų veislei NE.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių