„Politico“ mini G. Landsbergio kandidatūrą tapti nauju Europos Komisijos nariu iš Lietuvos

Po kitą mėnesį vyksiančių Europos Parlamento rinkimų bus varžomasi dėl postų naujoje Europos Komisijoje (EK), o Briuselio aktualijų leidinys „Politico“ mini vienintėlę konservatorių lyderio, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrą tapti šios vykdomosios institucijos nariu iš Lietuvos.

Ketvirtadienį paskelbtoje galimų kandidatų į eurokomisarus apžvalgoje leidinys pažymi, kad konservatorius G. Landsbergis galėtų pretenduoti į portfelį, susijusį su užsienio politika.

Kurį laiką G. Landsbergio kaip galimo eurokomisaro pavardė minėta ir Lietuvos politikos užkulisiuose, tačiau jis iki šiol nėra viešai komentavęs savo ketinimų ar galimybių dirbti komisijoje.

G. Landsbergio vadovaujama Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) priklauso Europos liaudies partijos (EPP) šeimai, kuri laikoma favorite gauti daugiausiai mandatų birželio 6 – 9 dienomis vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose ir nominuoti būsimąjį komisijos pirmininką.

Po vieną eurokomisarą deleguoja kiekviena ES šalis.

Dabartinėje Europos Komisijoje iš Lietuvos dirba Virginijus Sinkevičius, atsakingas už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę.

Lietuvoje kandidatui į komisiją turi pritarti Vyriausybė, Seimas ir prezidentas Gitanas Nausėda, dėl visų kandidatūrų galiausiai dar spręs Europos Parlamentas.

Favorite vadovauti naujos sudėties EK laikoma dabartinė jos pirmininkė Ursula von der Leyen (Ursula fon der Layen).

Lietuvoje Europos Parlamento rinkimai vyks birželio 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janina

Janina portretas
Sita dar is darzelinku neisaugiu lansbergiu PASKIRTI VILNIAUS SAVARTYNO MINISTRU ISSIGIMELIU SEIMINELE

svilainis

svilainis portretas
Nebūtų iš landsberginės irštvos.Gyvenime jie nieko padoraus nedarė ir duonos nepelnė darbu.Viens vokiečiams žydų getus rentė ir nkvd agentu rusams tarnavo,kitas gi komunistinę etiką dėstė ir kliunkino fortepionu.Paskutinis gi atplyšėlis vaidino urmo bazės direktorių ir pilstė žibalą į rusų-lietuvių tarpusavio santykių laužą...Ir visa tai už darbo žmogaus prakaitu pelnytus pinigus.Erkės ir ne kitaip.

Pagieža

Pagieža portretas
Hagos tribūnolas šitam nevispročiui, o ne europarlamente subinę trinti.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių