Politikų atostogos: vieni – į Islandiją, kiti – be jų

  • Teksto dydis:

Atostogoms ruošiasi ir politikai.

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas gavo naujas pareigas mažiau nei prieš 3 mėn.

„Atvirai pasakius dabar esu krašto apsaugos ministras. Kai aš krašto apsaugos ministras, mes esam saugūs, stiprūs ir galingi“, – sakė L. Kasčiūnas.

L. Kasčiūno vasara bus intensyvi.

„Aš parašiau premjerei, kad neplanuoju šiais metais eiti atostogų“, – komentavo L. Kasčiūnas. Jis žada dirbti dar ir savaitgaliais.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Paklausus, ar ponia Monika Kasčiūnienė nesupyks, ministras atsakė: „Ponia M. Kasčiūnienė nesupyks, nes žino, kur aš išėjau ir žino, kada sugrįšiu“.

L. Kasčiūnas sakė, kad atostogaus po rinkimų, kai nebebus ministras. Jo poilsis būna kuklus.

„Kai šventė būna, išvažiuojam į kokią Bulgariją su šeima. Dabar turim sodybėlę kuklią Alytaus rajone. Ten labai dažnai leidžiam laiką“, – kalbėjo L. Kasčiūnas.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas pailsės rugpjūtį. Sakė, kad Lietuva – savaitgaliams, o atostogoms bus Skandinavija.

„Aplankysiu paauglystės vietas, ten, kur baigiau mokyklą. Susitiksiu savo 40-mečius draugus, gimines ir t. t.“, – sakė S. Gentvilas.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas atostogas dar tik planuoja, bet turi kalnų ligą.

„Vienas iš variantų gali būti Islandija. Gerai dėl to, kad ten – šalta, nes čia – per karšta“, – kalbėjo K. Navickas.

Karšta ir K. Navicko kėdė. Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad Vyriausybei grąžinus įgaliojimus, kels šio ministro atstatydinimo klausimą. Liepą K. Navickas posto gali netekti.

„Tada bus ilgesnės atostogos“, – juokavo K. Navickas.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys vasaros atostogas dažniausiai leidžia Lietuvoje su šeima.

„Vilniuje nebūnu“, – kalbėjo A. Dulkys.

Paklausus, ar nevargina žmonių žvilgsniai, A. Dulkys sakė, kad reikia nedaryti nieko blogo ir nevargins.

Apie smalsius žvilgsnius gali daug papasakoti ir Seimo nariai.

„Jeigu eini su kokiais pažįstamais ar draugais, jie visada sako: „Raskevičiau, kaip į tave žiūri“, – pasakojo Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius.

T. V. Raskevičius pasidalijo, kokių žinučių gauna socialiniame tinkle „Facebook“. Per kadenciją dėl grasinimų jį nužudyti pradėti 25 ikiteisminiai tyrimai. Žmonės į akis sakyti nesiryžta. Ypač Vilniuje. 

„Kai siunčiau prezidentui picą, buvau vieno prekybos centro daržovių skyriuje. Ten rinkausi daržoves, vaisius ir priėjo vyresnio amžiaus žmogus. Jis į mane pažiūrėjo, atpažino, labai sutriko ir tada sako: „Sėkmės jums su ta pica““, – kalbėjo T. V. Raskevičius.

Nors visur jį pažįsta, bet poilsiauti į užsienį T. V. Raskevičius nevažiuos. Artėja rinkimai, vasarą ketina skirti agitacijai.

Galiu pasakyti, kad atostogų šiemet nebus. Viskas.

„Galbūt vienintelė proga, kuri pasitaikys, tai ištrūkti į lietuviška pajūrį“, – sakė T. V. Raskevičius.

„Geras dalykas – atostogos“, – sakė Seimo narys Saulius Skvernelis.

Kol buvo premjeru, labai girdavo Ispaniją.

„Ispanijoje, man atrodo, atostogauti šiek tiek pigiau nei Lietuvoje“, – 2018-aisiais sakė S. Skvernelis.

„Premjeras turėtų savo pavyzdžiu parodyti, kad Lietuvoje gera atostogauti arba bent daryti kažką, kad Lietuvoje būtų gera atostogauti“, – teigė žurnalistų kalbintas gyventojas.

S. Skvernelis tikina, kad šią vasarą atostogauti į Ispaniją nevažiuos. Atostogaus Lietuvoje. Paklaustas, ar nėra nejauku su šortais ir bokalu vaikščioti, sakė, kad ne. Smagu, kad žmonės užkalbina, pasišneka. Sakė, kad dabar užkalbina tik pozityviai, o anksčiau buvo visko.

Įprastai Seimo nariai vasaroti išeina nuo liepos, bet ši vasara jiems buvo trumpesnė. Po prezidento inauguracijos liepos 12 d. turės būti premjero tvirtinimas, ministrų priesaikos, todėl sesiją planuojama pratęsti.

„Galiu pasakyti, kad atostogų šiemet nebus. Viskas“, – kalbėjo S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Aš tokiem darbininkėliam atostogu visai neduočiau. Jie ir tep prisilaksto po pasaulį. Darbo metu. O dar ir darba atlieka blogai. Visai neturi kompetencijos spręst tikrai reikalingus Lietuvai klausimus, priimt sprendimus kurių, visų pirma, mums reikia... Ir tik žino tūkstančiais įstatymu pataisu gadint senaja įstatymine baze. Nueinama iki apsurdo. Pažiūrėkit kiek jie per 1 posėdį priima naujienu ir nereikalingienu? Begalę. Norint susirast l r s. l t (nuorodą rašyt be tarpelių) tam tikrą įstatymą, atsivertus to portalo puslapį, šalia dokumento randi sprindžio dydžio pataisų krūvą.Ir kiekviena mažiausia puslapio dydžio..Anksčiau viskas buvo trumpai ir aiškiai, dabar - taisant formuluotes, išsireiškimus ir etc. taip viskas suvelta kad durnas lieki paskaites...:D) Koks biesas tame ,,vinigrete''gali iš viso žinot kaip ką sako vienas ar kitas įstatymas ir kaip jį vykdyt?

Miško brolis

Miško brolis portretas
Raskevičiui su Gentvilu visas atostogas pravartu būtų praleisti kariuomenėje, atlikti pareigą valstybei, parodyti pavyzdį, užsirašyti į Krašto apsaugos savanorių pajėgas ir visą vasarą praleisti pratybose kareivinių režimu, o ne šlaistytis po užsienius. Kariuomenėje Gentviliukas gal išmoks atskirti karbiuratorių nuo katalizatoriaus. Ir anūką į kompaniją paimkit.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių