Populiariausių politikų viršūnėje toliau lieka prezidentė ir premjeras

Prezidentė Dalia Grybauskaitė išlieka populiariausia tarp šalies politikų, nuo jos nežymiai atsilieka premjeras Algirdas Butkevičius, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama apklausa.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ atliktos apklausos duomenimis, balandį 21,5 proc. apklaustųjų teigė, kad geriausiai jų interesams atstovauja prezidentė, premjerą geriausiai interesus atstovaujančiu politiku įvardijo 18 proc. respondentų. Vasarį abiejų šalies vadovų populiarumas siekė atitinkamai 21,9 proc. ir 21,2 procento.

Trečioje vietoje gerokai atsilikdamas žengia Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas (5 proc.) ir kitos valdančios partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas Rolandas Paksas (2,7 proc.). Prieš mėnesį jų populiarumas siekė 5,3 proc. ir 4,8 procento.

Už jų seka aplinkos ministras „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis (2,6 proc.), opozicinių liberalų lyderis Eligijus Masiulis (2,4 proc.), viena iš konservatorių lyderių Irena Degutienė (2,2 proc.) ir sveikatos apsaugos ministras socialdemokratas Vytenis Andriukaitis (2,1 proc.).

Tuo metu simpatijų reitinge A.Butkevičius toliau lenkia D.Grybauskaitę. Į klausimą, palankiai ar nepalankiai vertina visuomenės veikėjus 66,4 proc. respondentų palankiai įvertino premjerą, 64,4 proc. - prezidentę.

Nepalankiausiai vertinamas buvęs premjeras, opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Andrius Kubilius ir valdančiai koalicijai priklausančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis.

Apklausa atlikta balandžio 10-14 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
"Lietuvo rytas" paskelbė :))) O tai kodėl KD apklausa kitus skaičius rodo!? Kaip lengva formuoti visuomenės nuomonę nupirktos spaudos pagalba! Iš kur jau tas populiarumas sugriautoje, nuniokotoje, išvogtoje šalyje?

MELAS

MELAS  portretas
Tai tik didelis MELAS, visai jūs nemėgstami už nuskurdintą tautą

Zitelė

Zitelė portretas
nesąmonė, ką melarytis rašo
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių