Premjerė: Lietuva stiprėja ir stiprės, jei dar labiau pasitikėsime vieni kitais

  • Teksto dydis:

Raseinių rajone, Ariogaloje, Dubysos slėnyje, šeštadienį tradiciniame Lietuvos tremtinių, politinių kalinių sąskrydyje „Su Lietuva širdy“ dalyvavusi premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad Lietuva pasirinko valstybės, o ne kapituliacijos kelią.

„Man didelė garbė kreiptis į žmones, kurie buvo ir lieka mūsų valstybės stuburas. Nors vis keičiasi išbandymai, kuriuos tenka įveikti, tačiau jų esmė visais laikais ta pati – esame skatinami nusivilti laisve ir nebetikėti savo valstybe“, – Vyriausybės pranešime cituojama I. Šimonytė.

„Būtent taip įvyko 1940 metų vasarą, kai politinė valia buvo nuslopinta svarstymais – gal laisva valstybė nėra tokia svarbi. Tikiu, kad mokomės iš praeities ir šiandien tvirtai pasirinkome valstybės, o kartu ir mūsų saugumo stiprinimo, jėgų kaupimo, o ne kapituliacijos kelią“, – kalbėjo premjerė.

Srž. sp. K. Kavolėlio / KAM nuotr.

Akcentuodama pasitikėjimo valstybe svarbą, ji priminė, kad per pastaruosius metus gerokai sustiprinti krašto gynybos ir atgrasymo pajėgumai, sienos apsauga, Lietuvos ekonomika išliko atspari.

„Lietuva stiprėja ir dar labiau stiprės, jei dar labiau pasitikėsime vieni kitais“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Raseinių rajone, Ariogaloje, šeštadienį vyko tradicinis Lietuvos tremtinių, politinių kalinių ir Laisvės kovų dalyvių sąskrydis „Su Lietuva širdy“.

Sovietinės okupacijos metu iš Lietuvos ištremta daugiau kaip 130 tūkst. žmonių, tūkstančiai žuvo lageriuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
taaaip... rinkimai artėja, jeigu jau vėl mūsų premjerė nekaltą avelę vaidina, tokią malonią, visus atjaučiančia... o nuotrauka viską pasako:)) kaip Leninas su vaiku ant kelio, arba Putinas vaikui galvelę glostantas. Lyyygiai tas pats. O paskui, kai neišrinks, vėl snukį susukus vilko žvilgsniu vaikščios, kaip ir po prezidento rinkimų...

čekistė GRYBAUSKAITĖ, kai 10 metų prezidentavo, irgi

čekistė GRYBAUSKAITĖ, kai  10  metų prezidentavo,  irgi portretas
pasveikindavo v i e š a i kokią pensininkę-- neva " rūpinasi" senoliais, o tikrovėjė t y č i o j a s i iš SKURDE gyvenančių. nes per 10 prezidentaavimo metų--nepakėlė nei vieno piršto , kad pensijos būtų padidintos

KONSERVAIS niekada netikėsiu , nes tai KGB-tų gauja,

KONSERVAIS niekada netikėsiu , nes tai KGB-tų gauja, portretas
kurie pokaryje trėmė gyventojus į SIBIRĄ , o šandieną p a s i s l ė p ę kgbe OŽIO užpečkyje -- 34 metai a l i n a Lietuvos žmonių gyvenimą ir tempia šalį į RYTUS , tai p a r a z i t a i , kurie išgyvena KITŲ sąskaita.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių