Premjerė sveikina Lietuvos pasieniečius su profesine švente: įveiksime bet kokį išbandymą

  • Teksto dydis:

Pasieniečiams švenčiant profesinę dieną, premjerė Ingrida Šimonytė sveikino Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnus ir dėkojo už jų atliekamą pareigą šaliai. Politikė džiaugėsi, jog Lietuvos pasieniečiai dėl savo darbo ir profesionalumo yra puikiai vertinami ir užsienio partnerių.

„Šiandien norėčiau pasakyti ačiū už sudėtingą ir atsidavusį darbą, už darbą, kurį sugebate puikiai atlikti nepaisant to, kokių išbandymų pasiūlo dabartinis pasaulis“, – Klaipėdoje susirinkusius sveikino I. Šimonytė.

„Mūsų Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai yra tie, kuriuos tik geriausiu žodžiu mini mūsų sąjungininkai, kolegos, partneriai. Esate minimi kaip labai efektyvūs tarptautinėse misijose, kaip gebantys suteikti pagalbą toms šalims, kurioms jos labiausiai reikia, kaip tikri draugai, tikri partneriai. Ačiū jums už tai, kad visada išgirdus šiuos pagarbos ir padėkos žodžius galima didžiuotis savo pareigūnais, savo šalimi ir tuo, kad mokame dirbti profesionaliai. Nė kiek neabejoju: kokius išbandymus gyvenimas mums bepasiūlys, mes su jais visais susidorosime, todėl kad tarnyboje dirba tokie žmonės kaip jūs“, – savo kalbą baigė premjerė.

Mūsų Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai yra tie, kuriuos tik geriausiu žodžiu mini mūsų sąjungininkai, kolegos, partneriai.

ELTA primena, kad šeštadienį Lietuvoje minima Pasieniečių diena. Klaipėdoje šventei skirti renginiai prasidėjo šv. Mišiomis Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje. Po jų prasidėjo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vėliavų būrių ir pareigūnų paradas iki Klaipėdos kruizinių laivų terminalo.

Čia iškilmingoje ceremonijoje labiausiai pasižymėjusiems VSAT pareigūnams įteikti apdovanojimai, o dešimtis Pasieniečių mokyklą (PM) baigiančių kursantų davė priesaiką.

Viso renginio metu Kruizinių laivų terminale veikia pasieniečių ekspozicija, kurioje galima apžiūrėti VSAT sraigtasparnį, mobilią dokumentų tikrinimo laboratoriją, pasieniečių ginkluotę, įrangą, transporto priemones, pabendrauti su kinologais ir pamatyti jų dresuojamus augintinius. Savo veiklą bei įrangą visuomenei demonstruoja ir VSAT Branduolinio saugumo kompetencijos centro pasieniečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam As

tam As portretas
Taigi rašė,kad vaikas gavo traumą,matyt,slaugo .

Pradziai

Pradziai portretas
iveikime algu ismaldos,o kitus isbandymus - jau po to.

ygaga

ygaga portretas
kaip linksma
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių