Prezidentė: R. Šalaševičiūtės kalbas apie kyšį turi įvertinti teisėsauga

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės kalbas apie jos duotą kyšį turi įvertinti teisėsauga, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Kyšio davimas yra nusikaltimas. Todėl Sveikatos apsaugos ministrės pareiškimus dėl galimo kyšio davimo turi įvertinti teisėsauga“, - sakė prezidentė. Šalies vadovės pasisakymo įrašą BNS ketvirtadienį perdavė prezidentės spaudos tarnyba.

Tuo metu atostogaujant ministrui pirmininkui Algirdui Butkevičiui, premjero pareigas einantis krašto apsaugos ministras Juozas Olekas nekomentavo, ar R.Šalaševičiūtė gali toliau eiti ministrės pareigas.

„Tai ne laikinojo premjero kompetencija“, - sakė J.Olekas.

Socialdemokratė ketvirtadienį Žinių radijui prisipažino prieš kelerius metus davusi kyšį medikams.

Taip pat ji tvirtino, kad Sveikatos apsaugos ministerija skiria dėmesį stambiajai korupcijai pateikdama pavyzdžius, jog dėl neskaidrių viešųjų pirkimų su pareigomis atsisveikino kelių gydymo įstaigų vadovai. Kartu ministrė pripažino, kad sunkiai sekasi kovoti su smulkiąja korupcija sveikatos įstaigose – tam, anot jos, būtent ir trukdo pacientų teigiamas požiūris į dovanas.

Opozicija ir nevyriausybinių organizacijų atstovai po šio interviu išsakė abejonę, ar ministrė toliau gali eiti pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kalnietis

kalnietis portretas
Pritariu dėl Kalniečių poliklinikos. Dirba ten šeimos gydytoja tokia Vitkienė -labai smagi kyšiams ir įvairių vaistų protegavimui. Gailienei laikas ją būtų vyti atgal į privatų sektorių.

pensininke

pensininke portretas
Vienintelis budas atkreipti siuolaikiniu gydytoju demesi - tai pinigai ! I medicinos universiteta norinciam jaunimui istoti neimanoma del nezmonisko kon kurso ir reikalavimu ir ten eina ne is dideles meiles siai profesijai ir meiles zmogui , ir norui padeti, o del dideliu kasdieniniu pinigu. Labai retai lankau Kalnieciu poliklinika, tik is bedos einu, nes ten jauciu tik abejinguma, CINIZMA IR PASAIPAS is paciento .Duoti i kisene neturiu is ko.

vien istatymai sam

vien istatymai sam portretas
del algu apskaiciavimo medikams yra nesamoningi,galetu ministre pragyvent is 300 euru,o dar nusikalba
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių