Prezidento rinkimams, referendumui užsienyje įsteigtos devynios papildomos balsavimo vietos

  • Teksto dydis:

Per kitąmet vykstančius prezidento rinkimus ir daugybinės pilietybės referendumą užsienyje, be diplomatinių atstovybių, įsteigtos devynios papildomos balsavimo vietos.

Ketvirtadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino diplomatinių atstovybių, konsulinių įstaigų ir papildomų balsavimo vietų užsienyje sąrašą.

Iš viso užsienyje gyvenantys arba viešintys Lietuvos piliečiai galės balsuoti 52-jose Lietuvos ambasadose ir konsulinėse įstaigose, pranešė komisija.

Dar devynios papildomos balsavimo vietos įsteigtos vietovėse, kuriose įsikūrusios gausios lietuvių bendruomenės.

Balsavimas vyks Pasaulio lietuvių centre Lemonte JAV, garbės konsulate Toronte Kanadoje, kelios vietos Jungtinėje Karalystėje – Rytų Londone, Lidse, Danganone, Edinburge, Piterbore, taip pat Lisabonoje Portugalijoje ir Ispanijos saloje Tenerifėje.

VRK pranešė, kad artimiausiu planuoja paskelbti registracijos balsuoti užsienyje pradžią. Gegužės 12 dieną užsienyje būsiantys rinkėjai galės užsiregistruoti atvykti į Lietuvos diplomatinę atstovybę ir balsuoti gyvai arba balsavimo biuletenius iki rinkimų gauti paštu į gyvenamąją vietą pasirinktoje užsienio valstybėje.

Kitų metų gegužės 12 dieną vyks prezidento rinkimai ir referendumas dėl daugybinės pilietybės įteisinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių