Rinkimuose dalyvauti T. Gailių pakvietusi V. Čmilytė-Nielsen: priimtina jo principinga laikysena

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia Valstybės saugumo departamento (VSD) pranešėjui Tomui Gailiui pasiūliusi su partija kandidatuoti į Seimą, nes jai yra priimtina ilgamečio pareigūno principinga laikysena ir nesitaikstymas su negerovėmis.

„Jo principinga laikysena ir nesitaikymas su negerovėmis man ir artima, ir priimtina. Aš įsitikinusi, kad tokiems atsakingiems žmonėms su tokia patirtimi turi būti suteikta galimybė tarnauti valstybei“, – Eltai teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Tomas Gailius trisdešimt metų tai darė kaip pareigūnas. O susiklosčius aplinkybėms taip, kaip visi žinome, manau, kad politiko kelias jam taip pat būtų labai tinkamas. Jis visgi labai gerai pažįsta teisėsaugos sistemą ir turi didelę patirtį ir kaip teisininkas, ir kaip pareigūnas“, – akcentavo politikė.

V. Čmilytė-Nielsen tikina pati pasiūliusi T. Gailiui su liberalais dalyvauti Seimo rinkimuose.

„Visą su Tomu Gailiumi susijusią istoriją visą laiką vertinau kaip labai rimtą egzaminą dėl pranešėjo instituto ateities Lietuvoje. Ir, manau, kad šį egzaminą Seimas iš dalies išlaikė. Po paskutinio Seimo balsavimo praėjus kelioms savaitėms aš pati susisiekiau su Tomu Gailiumi ir pasiūliau susitikti, pasikalbėti dėl galimybių dalyvauti Seimo rinkimuose“, – sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkė.

Pasak jos, T. Gailiaus ir jos vadovaujamos partijos vertybės dauguma svarbiausių klausimų sutampa.

„Jau pirmojo pokalbio metu tapo aišku, kad turime panašų požiūrį į daugumą procesų tiek saugumo, tiek pareigūnų gerovės, tiek teisėsaugos srityje, taip pat ir vertybiškai esame bendraminčiai. Jis pasakė, kad po Seimo balsavimo taip pat svarstė apie galimybę pasukti į politiką. Tai šioje vietoje mūsų lūkesčiai sutapo“, – sakė ji.

Liberalų sąjūdžio pirmininkė viliasi, kad ateityje T. Gailius apsvarstys galimybę ir oficialiai prisijungti prie partijos.

„Manau, kad tai yra ateities klausimas. Šiandieną valdyboje patvirtinome jo kandidatūrą Pilaitės vienmandatėje Vilniuje, o toliau tikrai, manau, kad jis galėtų save atrasti mūsų bendruomenėje ir dar glaudžiau“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Penktadienį Liberalų sąjūdžio valdyba pranešė, kad T. Gailius su partija kandidatuos Seimo rinkimuose Vilniaus Pilaitės-Karoliniškių vienmandatėje apygardoje.

T. Gailius tikina, kad sėkmės atveju Seime didžiausią dėmesį skirtų nacionialiniam ir visuomenės saugumui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu ziureti

Baisu ziureti portretas
Kazkokia turgaus prekiautoja.Ir visada dantis pardavineja kaip kokia durnele

Principingumas ar idėjinė bendrystė

Principingumas ar  idėjinė bendrystė portretas
Koks principingumas? Kad naujo nario Gailiaus mišri šeima dažnai leidžia laiką Rusijoje? Nesistebiu, kad Poniai seimo pirmininkei, kuriai svetima Lietuvos tapatybė, labai imponuoja tokios biografijos partiečiai.

Trūksta padorių žodžių

Trūksta padorių žodžių  portretas
Politinės korupcijos byloje NUTEISTOS partijos Liberalų sąjūdis pirmininkė ir liberalė seimo pirmininkė apie kokią " principingą laikyseną kalba " ? ___Kaip jau skelbėme, Seimo laikinosios komisijos vadinamajai VSD pranešėjo istorijai ištirti išvada VSD vertina kaip nepagrįstą ir nemotyvuotą, paremtą prielaidomis ir interpretacijomis bei pranešėjo pateikta informacija, kuri nebuvo įvertinta atsižvelgiant į kitus komisijos tyrime surinktus įrodymus“, – rašoma antradienį BNS pateiktame komentare.Be to, išvadoje pateikti argumentai ir vertinimai prieštarauja VSD turimai bei Komisijai pateiktai faktinei medžiagai, teisiniam reglamentavimui, Žvalgybos kontrolierių įstaigos vertinimams. VSD abejonių kelia komisijos nešališkumas, nes jai vadovavo V. Bakas, kuris „pats tiesiogiai dalyvavo Komisijos nagrinėtuose įvykiuose bei gali turėti suinteresuotumą tyrimo baigtimi“.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių