Rusijos ieškomas S. Kairys: darbas ardant sovietizacijos griuvėsius neliko nepastebėtas

Rusijoje į ieškomų asmenų sąrašą įtrauktas kultūros ministras Simonas Kairys sako, kad tokiu elgesiu Rusija ir toliau bando kovoti prieš demokratiją ir žmogaus teises.

„Džiugu, kad mano darbas ardant sovietizacijos griuvėsius neliko nepastebėtas“, – BNS antradienį sakė ministras.

Kaip praneša Rusijos nepriklausoma naujienų svetainė „Mediazona“, jis ir dar kelios dešimtys Lietuvos politikų, pasisakiusių už sovietinių paminklų Lietuvoje nugriovimą, yra įtraukti į ieškomų asmenų sąrašą.

„Kalbant rimtai, režimas daro tai, ką darė visuomet: bando užgniaužti bet kokį laisvės vėjo dvelksmą, kovoti prieš demokratiją, prieš žmogaus teises ir laisves ir toliau kurpti savąją su bet kokiais faktais ar logika prasilenkiančią istoriją“, – sakė S. Kairys.

Anot ministro, kultūra, paveldas, atmintis „taip pat yra karo zona, kurioje imperializmas siekia savų tikslų“.

„Mano, kaip kultūros ministro, pareiga – neleisti tų kenkėjiškų tikslų pasiekti, neleisti iškraipyti šių temų tiek Lietuvoje, tiek tarptautinėje arenoje“, – sakė jis.

Pernai įsigaliojus vadinamajam desovietizacijos įstatymui, iš viešųjų erdvių pradėti šalinti totalitarizmo ir autoritarizmo simboliai – paminklai, gatvių, aikščių pavadinimai, kiti simboliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Paminklai antkapiai šalinami, o kodėl nešalinamas represinis totalitarinis režimas?! Kodėl doroja žmones?! Paminklai žmonių nei badu marina, nei kitaip dvasina, o konservos iš žmonių paskutinį atima? kodėl? Kad išsaugoti vergiją?

Tipiškas

Tipiškas portretas
Pasipūtęs idiot as. Darbais pasigirti negali, tai kiša savo pseudopatriotizmà

keista

keista portretas
Tai kad Kairys - tipiškas sovietikum. Varnas varnui neturėtų kirsti akies.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių