S. Skvernelis: valstybė turi rasti modelį, kaip skaidriai paremti sportą

  • Teksto dydis:

Valstybė turi rasti modelį, kaip skaidriai paremti sportą, sako kandidatas į ministrus pirmininkus Saulius Skvernelis, valstybės įmonei „Lietuvos geležinkeliams“ neseniai skyrus 300 tūkst. eurų sostinės krepšinio klubui „Lietuvos rytas“.

„Šioje vietoje mes tikrai turime surasti modelį, kaip būtų galima skaidriai paremti, jeigu mes to norime“, – portalo 15min.lt konferencijoje trečiadienį sakė S.Skvernelis, paklaustas apie „Lietuvos geležinkelių“ skirstomą paramą.

Jis svarstė, kad sportui remti galėtų būti įkurtas specialus fondas, tam galėtų būti skirta atskira eilutė valstybės biudžete.

S.Skvernelis taip pat pateikė kai kuriose Vakarų valstybėse esantį modelį, kai privatūs sporto klubai išleidžia savo akcijas, kurias gali pirkti ir valstybė, taip prisidėdama prie klubų valdymo.

„Aš manau, kad prie tų sporto šakų, kurios tikrai garsina valstybę, kurios tikrai suteikia žmonėms džiaugsmo, (...) skatina patriotinius jausmus, tai tikrai valstybė turi prisidėti“, – sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į premjerus.

Žada valstybės įmonių pertvarką

S.Skvernelis taip pat žadėjo visų valstybės įmonių pertvarką.

„Mūsų netenkina šita situacija, kokia yra apskritai su jomis ir čia pokyčiai bus neišvengiami“, – tvirtino politikas.

Pasak jo, šiuo metu rengiama valstybės įmonių pertvarkos strategija.

Prie tų sporto šakų, kurios tikrai garsina valstybę, kurios tikrai suteikia žmonėms džiaugsmo, skatina patriotinius jausmus, tai tikrai valstybė turi prisidėti.

Politikas teigė, kad šiuo metu yra susiklosčiusi ydinga praktika politiniu principu skirti įmonių valdybos narius, nors anksčiau bandyta į valdybas įtraukti daugiau nepriklausomų kandidatų.

„Valstybės įmonės pirmiausia turi duoti grąžą valstybei, ir jeigu grąža yra tokia, kokią šiandien turime, jos dirba dėl savęs, turime pagalvoti, ar tokius įmonės yra reikalingos“, – teigė kandidatas į premjerus.

„Čia neišvengiama pertvarka ir tikrai šioje vietoje bus kardinalūs sprendimai padaryti“, – pridūrė jis.

R.Sinkevičius gynė paramą „Lietuvos rytui“

Valstybei priklausantys „Lietuvos geležinkeliai“ nusprendė krepšinio klubą „Lietuvos rytas“ paremti 300 tūkst. eurų, pirmadienį pranešė naujienų portalas 15min.lt. Tai yra apie trečdalis to, kiek įmonė pažadėjo grąžinti valstybei dividendų forma.

Sprendimą skirti paramą krepšinio klubui priėmė įmonės valdyba. Ją sudaro sudaro trys įmonę valdančios Susisiekimo ministerijos deleguoti ir du nepriklausomi nariai.

„Krepšinis yra antra religija Lietuvos ir mes tą darome metai iš metų“, – BNS sakė susisiekimo ministras socialdemokratas Rimantas Sinkevičius.

Jis teigė asmeniškai mažai besidomintis paramos skirstymu.

„Mes visą laiką tradiciškai iš esmės rėmėme sportą, kultūrą, knygų rašytojus, bažnyčias, tradicines bendruomenes, tam tikrus kultūros renginius ir paminklų statybą“, – kalbėjo ministras.

R.Sinkevičius tvirtino, kad „Lietuvos geležinkelių“ parama „Lietuvos rytui“ nėra žiniasklaidos pirkimas nepaisant to, kad krepšinio klubo prezidentas yra Gedvydas Vainauskas, taip pat vadovaujantis žiniasklaidos grupei „Lietuvos rytas“.

„Čia yra skirtingi juridiniai asmenys ir skirtingi dalykai. Mes remiame krepšinį dėl to, kad iš jų gauname krepšininkus reklamai“, – sakė ministras.

„Lietuvos geležinkeliai“ BNS iki šiol nepateikė informacijos apie įmonės paramą 2015 ir 2016 metais. Duomenis apie tai paprašyta pateikti antradienį



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Manau sportas yra privatus verslas ir juo turi rūpintis jo savininkai o ne valstybė.Kokia dar išimtis turi būti ,tuščiam reikalui.Jokių išimčių negali būti.Jeigu jus klausysite konservatorių ,tai valstiečiai praras taikos pasitikėjimą.Būkite budrus ,nes bus daug neprotingų pasiūlymų ,tam ,kad prarastų tautos pasitikėjimą laimėjusieji rinkimuose .

Jūs

Jūs portretas
visų pirma privalote, ir kuo greičiau, pasirūpinti skurdo mažinimu Lietuvoje.Tai pagrindinė naujosios valdžios užduotis.Visa kita (kol kas)NIEKAI
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių