Seime vėl įregistruotas siūlymas svarstyti nemokamų pietų trečiokams iniciatyvą

Panaikinus PVM lengvatą viešojo maitinimo įstaigoms, Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariai  siūlo nuo kitų metų rugsėjo 1 d. sugrįžti prie pasiūlymo skirti nemokamus pietus, nevertinant pajamų, visiems trečiokams.

Tokį pasiūlymą kitų metų biudžeto projektui įregistravę Seimo nariai siūlo papildomai skirti tam  5 mln. eurų.

„Rekordinė infliacija per išaugusius vaikų maitinimo, būrelių, būsto paskolos ir kitus vaikų išlaikymo kaštus darė ir toliau tebedaro didžiulį finansinį spaudimą šeimoms, kurios augina vaikus. Panaikinta PVM lengvata viešojo maitinimo įstaigoms tiesiogiai neigiamai atsilieps šeimų pajėgumui įpirkti maitinimą mokyklose ir, deja, nemažai šeimų turės rinktis pirkti pietus, būrelius, ar tenkinti kitus būtiniausius vaikų poreikius“, – sako projektą parengę Seimo demokratai.

Panaikinta PVM lengvata viešojo maitinimo įstaigoms tiesiogiai neigiamai atsilieps šeimų pajėgumui įpirkti maitinimą mokyklose.

Jie nurodo ir galimą lėšų šaltinį: tai būtų skolintos lėšos, patikslinus valstybės deficito skaičiavimus pagal Europos Komisijos šių metų  lapkričio 15 d. paskelbtas ekonomines prognozes Lietuvai, numatančias 2,3 proc. BVP deficitą.

Pasiūlymą įregistravo Seimo nariai Linas Kukuraitis, Laima Nagienė, Zigmantas Balčytis, Algirdas Butkevičius, Rima Baškienė, Lukas Savickas, Vilija Targamadzė, Tomas Tomilinas.

ELTA  primena, kad Seimas jau yra svarstęs  Seimo demokratų, „valstiečių” inicijuotas  Socialinės paramos mokiniams įstatymo pataisas dėl nemokamo maitinimo trečiokams, tačiau jos nesulaukė kolegų pritarimo. Parlamentarai ne kartą yra grąžinę šiuos projektus iniciatoriams tobulinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svečias

Svečias portretas
Nelabai suprantu kada ir kodėl atsirado noras mokyklose nemokamai maitinti visus pradinukus, nepriklausomai nuo tėvelių pajamų. Kai mokiausi mokykloje, gaudavau nemokamus pietus, nes mama našlė augino tris mažamečius, jos atlyginimas ir pašalpa vaikams buvo nedidelė. Dabar padėkime visiems, net ir tiems, kuriems tos paramos nereikia. Pinigėlių pakaktų, jei jie protingai būtų paskirstomi. Pirmiausia gal reiktų atsisakyti pompastikos, noro pasirodyti, kad esame labai turtingi, mėtyti į kairę ir į dešinę, kurti nereikalingus projektus bei studijų studijas. Suprantu jaunas šeimas, jiems reikia pagalbos pradedant gyvenimą ir auginant vaikus. Ramaus Advento.

Svečiui

Svečiui portretas
jūsų žiniai šiuo metu Lietuvoje pensininkai yra vieninteliai turintys šiokias tokias užtikrintas išmokas pragyvenimui ir socialinį saugumą. Tiems jūsų minimiems daugumos trečiokų tėvams, katrie dirba, darbo užmokestis viską išskirsčius tempia tik ant kruopų, kom.mokesčiu ir vaiko išleidimo į mokyklą be jokių būrelių, ugdymo ar kitų reikalingų dalykų. Pramogų jokių be kukliu namų švenčiu. Netekus darbo visai blogai. Dirbant verslininkui pastovei turi saugotis būt apsuktam ar maldaut kad išmokėtu viska kas priklauso. O kur dar jeigu pasėmei paskola jeigu esi išprievartautas papildomu mokesčiu baudu neužką ar kokiu nesibaigiančiu namo renovaciju? Taip kad neisivaizduokit kad dirbantys turi viska. Žinoma užjaučiu vienišus pensininkus bet dažniausia dauguma dirbančiu turi net mažiau už jus. Jums gali koks karitas ar maltiečiai atnešt maisto o šitos šeimos niekam nerūpi

Jokios garbės, jokios sąžinės

Jokios garbės, jokios sąžinės portretas
dabartinėje valdžioje NESURASI... Koks dar ,,visiems trečiokams"? Reikia ,,..VISIEMS MOKINIAMS, PIRMOJE VIETOJE PRADINIŲ KLASIŲ"!!! Tik per valdančiųjų sprendimus ir nesirūpinimą Tauta, Lietuvoje skurdo padaugėjo 5 kartus per 5 metus (ir toliau daugėja..), vis labjau didėja varguolių skaičius o šitie niekšeliai net vaikams mokyklose vienkartinių pietų gaili?!!! Kiek čia tų vaikų Lietuvoj likę kad sriubos lėkštės neišstena pirkdami auksinius šaukštus nereikalingai kariuomenei? Dar apie demografines problemas niekdariai tauškia..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių