Seimo Antikorupcijos komisija svarstys dėl M. Skritulsko ir R. Vaitkaus veiklos

Penktadienį Seimo Antikorupcijos komisija svarstys klausimus dėl parlamentaro, konservatoriaus Mindaugo Skritulsko bei Tauragės rinkimų apygardoje į Seimą kandidatuojančio, liberalo Romualdo Vaitkaus veiklos.

Praėjusią savaitę LRT paskelbė, jog Seimo narys M. Skritulskas ir Palangos meras Šarūnas Vaitkus dalyvavo kuriant apžvalgos ratą valdančios bendrovės „Rota fortuna“ verslą, kurio vienos iš akcininkių – jų žmonos. Vilmai Vaitkuvienei ir Ramunei Skritulskienei priklauso po 25 proc. įmonės akcijų.

LRT tyrimų skyriaus duomenimis, dar 2021 m., kartu su įmonės akcininkais į užsienį ieškoti Palangai tiksiančio rato, kartu vyko ir konservatorius M. Skritulskas. Dėl vienos iš kelionių jis praleido Seimo posėdį.

M. Skritulskas neigia dalyvavęs „Rota fortuna“ verslo veikloje.

Taip pat skelbiama, kad R. Vaitkus priėmė jam lobistinę įtaką ne kartą dariusio lobisto rinkiminę auką. Per Seimo kadenciją deklaravo 18 kartų patyręs lobistų įtaką. Aštuonis kartus iš aštuoniolikos Seimo narys patyrė lobisto Martyno Nagevičiaus įtaką.

Vyriausiosios rinkimų komisijos svetainėje pateikti duomenys rodo, kad lobistas Martynas Nagevičius Seimo nariui liberalui Romualdui Vaitkui pervedė 2 tūkstančių eurų auką. 2024 m. rugsėjo 5 dieną šią auką Seimo narys priėmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu nu

Nu nu  portretas
Jie gi konservatoriškų " vertybių " nešėjai - pažeidimų nėra . Fui...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių