Seimo pirmininkė: Civilinės sąjungos siejimas su kandidatūra į EK neatneštų naudos

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad Laisvės partijos bandymas susieti Civilinės sąjungos priėmimą parlamente su balsavimu dėl Lietuvos kandidatūros į Europos Komisiją (EK) neatneštų naudos.

„Manau, kad jei toks mėginimas būtų iš Laisvės partijos daryti mainus ar spausti konservatorius dėl Europos komisaro pozicijos, neatneštų naudos nei Civilinės sąjungos įstatymui, nepriartintų jo priėmimo, nei, matyt, padėtų Lietuvai gauti gerą portfelį EK“, – LRT laidoje „Dienos tema“ antradienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Tai tikrai atneštų tiktai žalą“, – pridūrė ji.

Laisvės partijos atstovai yra teigę, kad matytų galimybę sieti balsavimą dėl eurokomisaro kandidatūros su Civilinės sąjungos įstatymo priėmimu.

Žiniasklaida ir konservatoriai kaip vieną iš pagrindinių kandidatų tapti eurokomisaru anksčiau minėjo konservatorių lyderį ir užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį.

Jis pats savo kandidatūros kol kas nekomentuoja, tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė yra teigusi, jog jis būtų puikus komisaras, o prezidentas – jog mato geresnių kandidatų.

„Laisvietis“ Vytautas Mitalas yra teigęs, kad kovos už G. Landsbergio kandidatūrą tiek, kiek konservatoriai kovos už Civilinės sąjungos įstatymo priėmimą.

Premjerė yra sakiusi, kad oficiali procedūra dėl Lietuvos siūlomo kandidato prasidės Ursulą von der Leyen (Urzulą fon der Lajen) patvirtinus EK vadove antrai kadencijai, balsavimas dėl to numatytas ketvirtadienį.

Nauja EK formuojama po Europos Parlamento rinkimų. Lietuvoje kandidatui į komisiją turi pritarti Vyriausybė, Seimas ir prezidentas, dėl visų kandidatūrų galiausiai dar spręs Europos Parlamentas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių