Seimo URK pareiškė solidarumą su Čekija ir ragina paskelbti Rusiją remiant terorizmą

  • Teksto dydis:

Lietuvos Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) trečiadienį priėmė pareiškimą, kad solidarizuojasi su Čekija dėl agresyvios Rusijos politikos, ir paragino Europos Sąjungos (ES) bei NATO valstybių parlamentus paskelbti, jog Rusijos vadovybė remia terorizmą.

Pareiškime konstatuojama, kad Rusija šiuo metu „vykdo atvirą hibridinį karą prieš Vakarų demokratijas, panaudodama chemines, kibernetines, informacines ir kitas hibridines priemones“.

„Būtinas vieningas ES ir NATO valstybių narių atsakas į tokius Rusijos Federacijos veiksmus, nes tylėjimas, ignoravimas, nebaudžiamumas dar labiau skatina tokius veiksmus“, – teigiama Lietuvos Seimo komiteto pareiškime.

Anot jo, Vakarų valstybių parlamentai turėtų „paskelbti, kad Rusijos Federacijos vadovybė remia terorizmą ir teroristinius veiksmus prieš Vakarų demokratijas“.

Taip pat raginama tęsti sankcijas Rusijai, kad atgrasytų ją nuo galimų išpuolių ateityje, kol ši šalis užtikrins prisiimtų tarptautinės teisės įsipareigojimų vykdymą.

Čekijos vyriausybė, remdamasi žvalgybos ataskaita, pareiškė, kad Rusijos karinės žvalgybos agentūra GRU 2014 metais surengė du sprogdinimus, iš kurių vienas pražudė du žmones ir padarė reikšmingos materialinės žalos.

Dėl to Čekija iš šalies išsiuntė 18 rusų diplomatų, kuriuos laiko slaptais agentais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kgb

kgb portretas
remia raudonasias brigadas.

Šaunuoliai čekai

Šaunuoliai čekai portretas
Vėl bus maloniau ten lankytis

kai

kai portretas
ispirdolins /lietuvius/ tada ir galesite reikst pritaryma ar /padeka/ cia kaip kam kurio smegenys ziurint ka mato?;;;
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių