Šiaulių meras: pakeltą atlyginimą traktuoju kaip paskatą tylėti ir nieko nesakyti

  • Teksto dydis:

Šiemet kone dvigubai padidėjo miestų merų atlyginimai, praneša LNK.

Plačiau apie pakeltus atlyginimus papasakojo Šiaulių rajono meras Artūras Visockas.

– Ar pajautėte tą atlyginimo pakilimą?

– Jei gyvenčiau nuo algos iki algos, tai sakyčiau, kad pajaučiau. Geresnis klausimas būtų, ar tas atlyginimo pakėlimas yra teisingas, palyginus su tuo, kas buvo. Taip, jis yra teisingas. Mero atlyginimas dažnu atveju būdavo netgi mažesnis nei skyriaus vadovo ar administracijos direktoriaus. Meras buvo vienintelė pozicija, kur negali gauti jokios premijos. Lieki tokioje įdomioje pozicijoje, kai visi aplink tave turi didesnius atlyginimus. Dabar mero atlyginimas yra didesnis. Tačiau išlieka ta pati problema, kad negauname jokių premijų. Ilgainiui neaišku, kaip vėl viskas apsivers. Kur yra problema? Valstybė įstatymu nustato atlyginimą, kuris yra tabu.

– Ar jaučiate tokį įvertinimą, kad pagaliau mero pozicija šiek tiek pakilo?

– Taip. Meras nebėra pajuokos objektas. Kai tavo atlyginimas yra mažesnis nei kito dirbančio žmogaus, tai atsiranda net proga iš tavęs šaipytis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Ar taupote dabar, kai gaunate daugiau? O gal tie pinigai savaime į šalis pasisklaido, kad net nejaučiate, kad pakilo atlyginimas?

– Nejaučiu. Aš gal kitaip pasakysiu. Kai pakeitė vietos savivaldos įstatymą, lygiagrečiai padidino atlyginimą. Merui gali kilti mintis nenorėti prarasti darbo dėl atlyginimo. Tada tu tiesiog nutyli, nes alga yra tokia pat nepaisant to, ar tu stengiesi, ar nesistengi. Pagal pakeistą įstatymą merui dabar sukrauta labai daug darbų. Tas pakeistas įstatymas yra labai blogas. Jis sumažina galimybes visai Lietuvai. Jo žala kainuos daug. Merai apie tai jau nebekalba. Kodėl? Nes tas kalbėjimas tau sukuria riziką, kad tave pašalins iš darbo. Dabar mero pozicija tapo be galo nestabili. Bet kurią sekundę bent vieną iš visų merų gali išsivesti. Meras dabar kiekvieną dieną pasirašo labai daug dokumentų kartais net neskaitydamas. Jei skaitysi, sustabdysi visą procesą. Gerai, jei turi komandą, kuria pasitiki ir tie dokumentai būna tinkamai parengti. Dėl to merai ir nutilo. Jei tu dar kalbėsi ir kritikuosi valdžią, pasakysi, kad tas pakeistas įstatymas neša žalą Lietuvai, atsiranda pavojus, kad meras bus tiesiog nušalintas. Dabar nušalinti merą yra labai lengva. Pakeltą atlyginimą traktuoju kaip paskatą tylėti ir nieko nesakyti.

Gyventojai išsakė nuomonę dėl pakeltų merų atlyginimų.

Dabar mero pozicija tapo be galo nestabili.

„Aš galvoju, kad gerai. Galėjo ir daugiau pakelti, nes jie daug dirba. Kai pamatai, kiek žmonės dirba po darbo, kiek dalyvauja renginiuose, kiek jie įdeda savo laiko, tai aš už tai, kad pakilo atlyginimas. Manau, kad tokie vadovai turėtų gauti apie 5 tūkst. eurų“, – nuomonę išreiškė senjorė.

„Miesto vadovui tokia didelė atsakomybė. Čia ne gatves šluoti. Galėtų atlyginimas būti ir didesnis“, – sakė moteris.

„Jei gerai, sąžiningai atlieka darbus, yra atviras su rinkėjais, tai tegu būna tas atlyginimas ir didesnis. Svarbu, kad matytųsi rezultatai. Svarbu, kad dirbtų meras, kad būtų geri atsiliepimai, kad žmonės būtų patenkinti“, – kalbėjo moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Prasižiūrėjau- COVID-19.

Rūtenis

Rūtenis portretas
Tas jau išaiškintas kosmonautas Šiaulių žemėje- tauzyja bele ką, na taip sakyčiau 50/50 reikia juo tikėti geriausiu atveju jeigu labai norisi. Šiauliuose su viešu finansavimu beveik visose sferose striuka, bet užsinorėjo asmeniškai įrengti iš grindinio čiurkšlių fontaniukų su šviesytėmis ir iš garsiakalbių medžiuose durnų muzikikių, na kur visi bažnytkaimiai jau turi, tai nepagailėjo su viskuo sumokėti beveik milijoną eurų, pralindo per adatos skylutę, nors buvo skųsta tas neskaidrus projektas, tai jo užsispyrimu tereikia tik stebėtis, kai asmeninis interesas pramuša bele kokį šarvą. Nebekalbu apie jo poelgius COVID-16 šviesoje- mokino gyventi visus ir visada, net ir tuomet, kai sirgti pradėjo net darželiuose ir mokyklose ir tuomet net nesustojo tauzyti savo tauškalus. Šiandien jis karalius neatšaukiamas, nes miesto taryboje turi daugumą konkrečią, kas šauna galvelėje tą ir transliuoja ir dar piktintis sugalvoja dėl per didelio atlyginimo- dvigubo dugno kavalierius.

Teisingai

Teisingai portretas
traktuojate!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių