Šiaulių tarybos nariui G. Lukošaičiui „čekiukų“ tyrime – įtarimai pasisavinus lėšas

Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys Gintautas Lukošaitis įtariamas savivaldybei padaręs 2,5 tūkst. eurų žalą, naudodamasis jo veiklai skirtomis lėšomis, antradienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Pasak jos, politikui įteiktas pranešimas apie įtarimus dokumentų klastojimu ir disponavimu jais, turto pasisavinimu ir piktnaudžiavimu.

Teisėsaugos duomenimis, G. Lukošaitis, praėjusią kadenciją eidamas Šiaulių tarybos nario pareigas, galimai suklastojo dokumentus, juose įtvirtindamas tikrovės neatitinkančius duomenis apie patirtas išlaidas, nesusijusias su tarybos nario veikla, kurios negalėjo būti atlyginamos.

Tokiu būdu politikas Šiaulių miesto savivaldybės administracijai galimai padarė beveik 2,5 tūkst. eurų žalą.

Šiuo metu STT atlieka ikiteisminius tyrimus dėl 26 savivaldybių galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo.

G. Lukošaitis sako esąs nekaltas, iš Šiaulių tarybos nesitrauks

Lėšų pasisavinimu „čekiukų“ tyrime įtariamas Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys G. Lukošaitis sako esantis nekaltas ir iš pareigų trauktis neketinantis.

„Čia ką, trauktis, baikit, čia nėra apie ką. Aš ne tai, kad nesijaučiu nekaltas, aš nesu kaltas. Nėra klausimo apie jausmą. Aš ne tik kad nesijaučiu kaltas, aš jaučiuosi labai daug tėvynei ir Šiauliams dirbantis politikas“, – antradienį BNS sakė G. Lukošaitis.

Į savivaldybės taryba jis pateko būdamas mero Artūro Visocko sąraše „Dirbame miestui“. Šiaulių vadovas kolegai pradėtą ikiteisminį tyrimą vadino spaudimu.

„Vertinu kaip spaudimą žmogui, kuris nesutiko dalyvauti „mes tavęs paprašėme, o tu iškart sumokėk pinigus vien dėl to, kad mes paprašėme“, – antradienį BNS teigė jis.

„Aš manau, kad teisme paaiškės visi dalykai ir esu 90 proc. ir daugiau tikras, kad visa tai subliukš“, – sakė meras.

Paklaustas, ar G. Lukošaitis turėtų trauktis iš užimamų pareigų, A. Visockas ragino sulaukti teismo sprendimo.

„Po to, kai teismas priims sprendimą, bus priimti, manau, ir kiti veiksmai, nes Lietuvoje įsigalėjo dar ir kita mada – nuteisti žmogų iki teismo. Tame dalyvauja prokuroras ir žiniasklaida“, – kalbėjo jis.

Pats G. Lukošaitis teigė lėšas naudojęs „ir teisėtai, ir sąžiningai“.

„Atrodo labai silpnai, labai tendencingai, nes aš iš tikrųjų žinodamas tą labai silpną vietą šito viso apmokėjimo, elgiausi labai apdairiai, nes mes žinojome, kad ta vieta bus padidinama kažkada“, – kalbėjo tarybos narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Pagavo pagaliau ir šitą silpnos minties vagiuką :)

Rūtenis

Rūtenis portretas
Kai partiniams peniūkšliams viešieji pinigai barstomi tiesiog po kojomis, tai juos negriebti irgi būtų nežmogiška, todėl linkiu tuos vagis suprasti ir atleisti visam laikui nuo tarnybos valdiškai kėdei. Tas skulptorius yra labai didelis mero prietelius, tiesa, per posedžius jie bando vaizduoti, kad nėra idėjiniai dvyniai, bet meras veikia stambiu mastu, o tam polistirolo virtuozui irgi numeta kaulą- užsako vienadienių darbų iš putoplasčio, tai dar kokią nesąmonę proteguoja, tai taip ir ir sukasi šiaulią veikėjai.

KAS PAAIŠKINS

KAS PAAIŠKINS portretas
VISI ""ČEKIUKŲ""SUKČIAI UŽAUGĘ IR SUBRENDĘ NEPRIKLAUSOMOJE LIETUVOJE.TAI KAIP JUOS DAR VADINTI?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių