Toliau skins kelią partnerystės įteisinimui: A. Armonaitė viliasi trūkstamų balsų rasti koalicijoje

  • Teksto dydis:

Siekiant partnerystės įteisinimo, Laisvės partijos vadovė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė viliasi trūkstamų balsų rasti valdančiojoje koalicijoje.

„Aš vis dar matau rezervų pačioje valdančiojoje koalicijoje, jos viduje, kad dalis abejojančių Seimo narių galėtų balsuoti už“, – LRT radijui pirmadienį sakė ministrė.

„Kai pasižiūri, į konkrečias pavardes, kurios susilaikė, kyla klausimas, ar tikrai mobilizacija koalicijoje buvo maksimali“, – teigė A. Armonaitė.

Anot jos, šiuo metu partnerystę remia 64 parlamentarai, 59 pasisako prieš, dar 18 politikų nėra apsisprendę.

Parlamentas gegužę po svarstymo kelių balsų persvara yra pritaręs Civilinės sąjungos įstatymo projektui, kuriuo būtų įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė. Už projektą balsavo 60 Seimo narių, prieš buvo 52 ir susilaikė trys parlamentarai.

Dar liko paskutinis balsavimas dėl įstatymo priėmimo.

Už partnerystės įteisinimą tuomet vienbalsiai buvo valdančioji Laisvės frakcija, Liberalų sąjūdžio atstovai, išskyrus du „prieš“ balsavusius šios frakcijos narius, taip pat didžioji dalis valdančiųjų konservatorių, didesnė dalis opozicinių socialdemokratų.

Lietuvoje partnerystė šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

Civilinės sąjungos įstatymo projektas numato, kad ją sudarę partneriai kurtų bendrą dalinę nuosavybę, tačiau turėtų galimybę atskiru susitarimu nustatyti ir kitokį turto teisinį režimą, paveldėtų pagal įstatymą ir nemokėtų paveldėjimo mokesčių, turėtų galimybę veikti vienas kito vardu ir interesais, atstovautų vienas kitam sveikatos priežiūros srityje, galėtų gauti su sveikata susijusią informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris.R

Lauris.R portretas
Koke partnerystė ten psihinis iškripimas psihiniu iskrypeliu juos reike uždaryti į psihiatrine ligonine gyditi visam laikui

A mana

A mana portretas
Brisiu jin priimtu in save?Ans labai nor ja papartneriaut,anam labai patynk tokios balonkes.

Jokiu būdu

Jokiu būdu portretas
NE NE NE. Jokių iškrypėlių užmačių. Tik pedofilus jie veisia, propaguoja beveikystę, kėsinasi į mūsų vaikus ir anūkusnaikina Lietuvą. Sorošiniai globalistai, narkotikų vergai. Sekime balsavimus, prisiminkite PAVARDES tų, kurie palaikys tą bedugnę. Ruoškimės rinkimams!
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių