A. Širinskienė dėl siūlymo atsisakyti parlamentarų teisinės neliečiamybės: atrodo apgailėtinai

„Laisviečiui“ Vytautui Mitalui prakalbus apie galimybę atsisakyti Seimo nariams taikomos teisinės neliečiamybės, opozicijai priklausanti Agnė Širinskienė tokius siūlymus vertina kaip rinkiminį veiksmą.

„Tos proginės diskusijos, kuomet kažkas nutinka ir puolama keisti Konstituciją atrodo labai apgailėtinai ir labai nebrandžiai. Tačiau aš suprantu, kad kolegai Mitalui yra rinkimų laikotarpis, kur žūtbūt reikia pasirodyti ir kažką pasakyti, nes tuoj rinkimai“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė A. Širinskienė.

Anot parlamentarės, Laisvės partija šiuos siūlymus galėjo inicijuoti visos kadencijos metu, mat dabar nebėra laiko jų svarstyti.

„Konstitucijos pakeisti net laike yra nebeįmanoma. Tarpai tarp įstatymo priėmimo stadijų yra ilgesni nei laikas iki rinkimų. Klausimas nėra naujiena, jeigu Laisvės partija būtų norėjusi, jie pasiūlymus būtų galėję registruoti ketverius metus“, – akcentavo politikė.

Kaip skelbta anksčiau, apie tokius siūlymus Laisvės frakcijos seniūnas prakalbo trečiadienį „Žinių radijui“ komentuodamas išvakarėse vykusį balsavimą dėl konservatoriaus Andriaus Vyšniausko teisinės neliečiamybės panaikinimo.

ELTA primena, kad antradienį Seimas neeilinės sesijos metu panaikino parlamentaro, konservatoriaus A. Vyšniausko teisinę neliečiamybę.

Generalinė prokuratūra praneša, kad naikinti konservatorių frakcijos Seime seniūno teisinę neliečiamybę paprašyta įvertinus ikiteisminio tyrimo, susijusio su 2019–2023 m. kadencijos Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų kompensavimu, duomenis.

Informacija leidžia pagrįstai manyti, jog A. Vyšniauskas Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikęs suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo. Dokumentų pagrindu, nurodo prokurorai, politikui nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2,1 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pelėda

Pelėda portretas
Reikia pagalvoti, kodėl Širinskienei netinka ir atrodo apgailėtinai Mitalo pasiūlymas. Būtų gerai, kad naujas seimas įgyvendintų šį pasiūlymą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių