Sureagavo į prezidento patarėjo pasisakymus: ne visada pavyksta vykusiai papokštauti

Prezidento vyriausiojo patarėjo Frederiko Jansono pasisakymus apie kultūros ministrą Simoną Kairį premjerė Ingrida Šimonytė vertina kaip ironišką pokštą. Visgi, politikė leidžia suprasti, kad toks Prezidentūros atstovo pajuokavimas nebuvo vykęs.

„Aš suprantu, kad tai buvo ironija. Bet tenka apgailestauti, nes kai ironizuojama, mano supratimu, labai svarbios ministerijos klausimu, tai nežinau, kaip tai atrodo. Ne visada pavyksta vykusiai papokštauti – žinau tą iš savo patirties“, – antradienį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad tęsiantis diskusijoms dėl to, kaip gali keistis Ministrų kabinetas po Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo, pirmadienį laidoje „LRT forumas“ F. Jansonas teigė galintis pasikeisti vietomis su kai kuriais ministrais.

„Visai su malonumu su kai kuriais ministrais galėčiau pasikeisti postais keliems tiems mėnesiams. (...) Kurie mažiausiai dirba – kultūros“, – kalbėjo F. Jansonas, paklaustas, su kuo iš ministrų pasikeistų pozicijomis.

S. Kairys prezidento patarėjo žodžių nevertina kaip rimto signalo

Šalies vadovo vyriausiajam patarėjui F. Jansonui leidus suprasti, kad Prezidentūrai kyla klausimų ir dėl dabartinio kultūros ministro galimybių tęsti darbus, Kultūros ministerijos vadovas S. Kairys šių patarėjo žodžių nepriima kaip rimto nepasitikėjimo signalo.

„Politika ir sprendimų priėmimas yra sudėtingesnis procesas nei pasakymai (...) Prisimenant, kaip meistriškai patarėjas Jansonas geba sukurti temą ir primesti diskusiją. (...) Jis tiesiog turi tokį būdą ir stilių vienas ar kitas žinutes paleisti, kad jos sklistų“, – Eltai antradienį teigė S. Kairys.

„Kita medalio pusė – kasdienėje veikloje bendraujame su prezidento patarėjais, kurie yra atsakingi už kultūrą. Su patarėjais, kurie atsakingi už komunikaciją, mes nebendraujame“, – pažymėjo ministras.

S. Kairys taip pat atkreipė dėmesį, kad jo kadencijos metu ministerijos santykiai su Prezidentūros aplinka išliko konstruktyvūs ir teigiami.

„Niekaip negalėčiau įvardinti, kad tas santykis būtų kažkoks blogas. (...) Tikrai daug laiko skyrėme ne tik prezidento patarėjams, bet ir Seimo nariams, kultūros komiteto nariams. Tikrai daug darbų nuveikėme susiderindami pozicijas“, – kalbėjo ministras.

Antrajai kadencijai išrinktas prezidentas G. Nausėda ir toliau laikosi pozicijos, kad verta kritiškai peržiūrėti Vyriausybės sudėtį. Šalies vadovas, kalbėdamas, kad ne visų ministrų darbas tenkina, tikina turįs omenyje konkrečias pavardes.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas nauja Ministrų kabinetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Tai Ar galima apie klounà iš sudegusio cirko nejuokaujant kalbėti. Net mano katinas geriau dirbtú už šį juokdarį, nekalbant apie Jansonà

Ką reiškia tas straipsnis apie pokštų stygių?

Ką reiškia tas straipsnis apie pokštų stygių? portretas
Pasiilgo riebaus klouno Zelenskio ir Prezudentas, ir Jansonas. Juk jiems pagrindinė atrakcija mažas papingas ir riebiu užpakaliu klounas, visi pasikirkina, jiems smagu ta moteriškutė palingavo mažylė riebi, kur pastatyta visus judinti ir būti prezidentu Zelenskiu Ukrainoje. Kultūros ministras nė iš tolo neprilygsta riebiai mažai bobikei Zelenskiui. Prezidentūroje Jansonas juokinti kitus atsisako, jis tegali papasakoti kaip dirbo sanitaru psichiatrinėje ir žino nuodugniai kokie eksperimentai buvo padaryti su senuku V. Landsbergiu, kaip jį patobulino iki tiek, kad kliedesiniai Landsbergio norai nesibaigia net prastūmus visišką beraštis ir net 8 klasių bendrojo lavinimo mokykloje nebaigus anūką Gabrielius į užsienio ministrus. Va, Austėja Landsbergienė ir Cichanovskaja į klounus tiktų. Abi su juodomis barzdotas kaip Zelenskis, tik trūksta papingumo. Bet trūkumą galima pašalinti įstabaus joms du oranžinius kamuolius į papų vietą. Tada Prezidentūros melancholija baigtųsi, skambėtų juokas.

Bukagalvis tu anonimas

Bukagalvis tu anonimas  portretas
eik mokytis, jau bloga nuo kvailių, kurie mano galintys " nustatyti " taisykles pagal savo proto ribas . Klaiku ...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių