Telšių taryboje sugriuvus valdančiajai daugumai, ketinama ieškoti naujų koalicijos partnerių

Telšių rajono taryboje subyrėjus valdančiajai daugumai, savivaldybės socialdemokratų frakcijos seniūnas Kęstutis Gusarovas tikina, kad ketinama diskutuoti apie naujus koalicijos partnerius.

Praėjusią savaitę Telšių tarybos Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP), Darbo partijos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovai ir frakcijos „Už Telšius“ nariai savivaldybės merui įteikė pareiškimą, kuriuo buvo prašoma nutraukti pernai sudarytą koalicijos sutartį su Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“.

„Trylikai tarybos narių pasirašius kreipimąsi į merą dėl naujos koalicijos formavimo, jis grįžęs po atostogų su nauja koalicija aptars, ką dar pasikviesti iš likusių tarybos narių pastiprinimui, žinoma, jei jie sutiks“, – Eltai sakė K. Gusarovas.

Anot jo, iš valdančiosios koalicijos patraukta Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcija nuolat kurstė politines įtampas ir savo interesus kėlė aukščiau visų savivaldybės tarybos daugumos narių.

„Frakcija „Vardan Lietuvos“ pradėjo elgtis ne kaip koalicijos partneriai, o kaip opozicija. Jie galimai norėjo atstovauti savo interesus – prastumti infrastruktūrinį mokestį už nulinį tarifą, nors tiek koalicijoje, tiek kolegijoje visi pritarė, kad jo mažinti nereikia”, – pasakojo socialdemokratas.

„Tai buvo paskutinis lašas, po kurio 13 tarybos narių pasirašė kreipimąsi į merą dėl naujos koalicijos formavimo“, – sakė jis.

Kaip Eltai nurodė Telšių savivaldybės administracija, rajono meras Tomas Katkus iš atostogų sugrįš liepos 29 dieną.

Iš pareigų pasitraukė vicemerė

Sugriuvus valdančiajai koalicijai, iš Telšių rajono vicemerės pareigų praėjusią savaitę pasitraukė Agnė Jakavičiutė-Miliauskienė. Anot jos, darbas, kai Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos nebeliko koalicijoje, nebevyktų sklandžiai.

Frakcija „Vardan Lietuvos“ pradėjo elgtis ne kaip koalicijos partneriai, o kaip opozicija.

„Prisiimdama atsakomybę už tai, kaip susiklostė tarybos koalicijos darbas, parašiau prašymą išeiti iš darbo, nes politiškai suprantu, kad kitaip būti negali“, – Eltai sakė vicemerės postą palikusi A. Jakavičiutė-Miliauskienė.

„Mano frakcija, mano politinė jėga yra patraukta iš daugumos taryboje. Suvokiu, kad darbas mero komandoje sklandžiai ir sėkmingai toliau vykti nebegalės“, – aiškino ji.

Anot pareigas palikusios politikės, rajono valdžios atstovų nesutarimai paaštrėjo prieš spalį vyksiančius Seimo rinkimus.

„Manau, kad tai vyksta dėl to, kad visai netrukus turėsime Seimo rinkimus. Turbūt kažką šiame politiniame kelyje darėme teisingai, kad mus reikėjo patraukti“, – svarstė ji.

Telšių rajono savivaldybės tarybą šiuo metu sudaro šeši socialdemokratai, penki frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariai, trys „Už Telšius“ atstovai, trys „valstiečiai“, trys Tautos ir teisingumo deleguoti politikai, du „darbiečiai“ bei du konservatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietis iš Telšių

Vilnietis iš Telšių portretas
Kas tie Telšiai - kaimas ! O štai "Perkūnkiemis" - jėga !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių