Tikina, kad Liberalų sąjūdis dalyvaus rinkimuose: sąskaitoje – dvigubai daugiau nei skirta bauda

Nepaisant „MG Grupės“ byloje Apeliacinio teismo priimto sprendimo Liberalų sąjūdžiui skirti 376,6 tūkst. eurų siekiančią baudą, partija turi finansinių resursų dalyvauti artėjančiuose rinkimuose, tikina liberalų frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas. Visgi politikas teigia, kad dėl dalyvavo prezidento rinkimuose partija dar spręs kitą savaitę vyksiančiame valdybos posėdyje.

„Mes partijos sąskaitoje turime dvigubai daugiau negu reikalaujama mokėti. Taip kad nepergyvenkite, mes rinkimuose dalyvausime ir aš tikiu liberalų rinkėjų supratimu, kas čia yra įvykę ir kieno kaltės ir atsakomybės čia yra. Todėl aš tikiuosi artimiausiu metu su kolegomis sutelkti partiją tolesniems veiksmams ir mes tikrai dalyvausime rinkimuose“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė E. Gentvilas.

Politikas mano, kad šį smūgį Liberalų sąjūdis atlaikys, kaip tai padarė ir 2016 metais.

„Vienasmenio partijos valdymo organo – partijos pirmininko nusikalstami veiksmai tampa atsakomybe partijai. Tai labai nemalonu, tai tikrai sudėtinga, kalbu ne apie finansinius aspektus, morališkai. Aš manau, kad mes turime atlaikyti. Mes esame parodę, kad smūgius atlaikome“, – pabrėžė jis.

Visgi politikas teigia, kad dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose partija dar spręs kitą savaitę vyksiančiame valdybos posėdyje.

„Spręsime antradienį partijos valdybos posėdyje. Aš nenoriu už tai kalbėti ir savo nuomonės sakyti“, – žurnalistams sakė E. Gentvilas.

Visgi politikas pabrėžė, kad Liberalų sąjūdžio pirmininkė ir realiausia partijos kandidatė V. Čmilytė-Nielsen niekaip nėra susijusi „MG Grupės“ byloje nagrinėtais įvykiais.

V. Čmilytė-Nielsen: teismo verdiktas neturės įtakos apsisprendimui, ar dalyvauti prezidento rinkimuose

V. Čmilytė-Nielsen teigia, kad teismo nutartis nedaro įtakos jos sprendimui dėl galimo dalyvavimo prezidento rinkimuose.

„Mano sprendimui vakarykštis teismo sprendimas įtakos nepadarė“, – ketvirtadienį žurnalistams komentavo Seimo pirmininkė.

„Sprendimas dėl kandidato į prezidentus kėlimo bus priimtas lapkričio pabaigoje. Planavome valdybos posėdį kitą savaitę, šio plano ir laikomės“, – pridūrė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad lapkričio pabaigoje kandidatą į prezidentus nuspręsti žadantys liberalai savo sprendimo dar neatskleidžia. Kaip skelbta anksčiau, galutinį sprendimą dėl partijos keliamo kandidato tvirtins gruodžio mėnesį šaukiama Liberalų sąjūdžio taryba.

V. Čmilytė-Nielsen tiek viešoje erdvėje, tiek liberalų gretose įvardijama kaip realiausia Liberalų sąjūdžio kandidate į prezidento rinkimus. Tačiau, klausiama, ar jau priėmė sprendimą dėl dalyvavimo rinkimuose, Seimo pirmininkė neatsako.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) Raimondą Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, jiems atitinkamai skirta 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Apeliacinio teismo sprendimu kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažinti ir anksčiau išteisinti juridiniai asmenys byloje. „MG Grupei“ skirta 1,1 mln. eurų, Liberalų sąjūdžiui – 376,6 tūkst. eurų, o Darbo partijai – 300 tūkst. eurų bauda.

Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laks

Laks portretas
Chuulpia byrkas tegu visokie gentvilai niekas situ politiniu varvanciu ismatu nerinks

Seni Gentvilai

Seni Gentvilai portretas
Tavo partija apsisiko iki ausu o tu dar vis svaicioji apie sita KGB-is to atzala kelti kandidate i PR Tai kur jusu politine kultura? Jai laikas krautis lagaminus ir ciuozt is pateigu.

:)

:)  portretas
Pataupykite eurus dar sekantiems , o gal ir dar sekantiems rinkimams :) Nežinau kiek rinkėjų gali balsuoti už kriminalinę liberalų sąjūdžio partiją :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių