TS-LKD sąrašą Seimo rinkimuose ves I. Šimonytė, antras jame – G. Landsbergis

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašą į Seimo rinkimus ves premjerė Ingrida Šimonytė, antrasis jame partijos pirmininkas ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Prieš Seimo rinkimus kvietėme žmones pasitikėti ir duoti Lietuvai daugiau jėgos, o per prezidento rinkimus siekiau, kad centro dešinės rinkėjai turėtų savo vertybes atitinkančio pasirinkimo galimybę. Tokių žmonių yra reikšminga dalis“, – partijos tarybos posėdyje ketvirtadienį sakė premjerė.

„Jaučiu įsipareigojimą ir atsakomybę ne tik prieš bendruomenę, bet ir prieš juos, todėl vesiu TS-LKD sąrašą į ateinančius Seimo rinkimus ir man buvo tai svarbu pasakyti čia“, – pridūrė ji.

TS-LKD taryba taip patvirtino daugiamandatį sąrašą. Antrasis jame G. Landsbergis, toliau seka krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Ketvirtą vietą kandidatų į Seimą eilėje užima Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, penktą – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė.

Toliau rikiuojasi finansų ministrė Gintarė Skaistė, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Paulė Kuzmickienė.

Šią savaitę apie pasitraukimą iš rinkimų paskelbusią Seimo narę Moniką Navickienę pakeitė antradienį Seimo pirmininkės pavaduotoju paskirtas konservatorius Žygimantas Pavilionis, jis sąraše – devintas.

Dešimtuką uždaro Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė, vienuoliktas – konservatorių frakcijos Seime seniūnas Andrius Vyšniauskas.

Sąraše taip pat Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė, ji parlamentarės vietos sieks 14 numeriu.

Konservatoriai rinkimų į Seimą sąrašą baigė reitinguoti liepos 1-ąją, šiuos rezultatus patvirtino partijos Centrinė rinkimų komisija bei Prezidiumas, o ketvirtadienį ir TS-LKD Taryba.

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
kaip visada, Šimonytė ves Anūką už rankutės į smėlio dėžę

Dieve, dieve !!!

Dieve, dieve !!! portretas
ir vėl tos pačios įgrisusios iki gyvo kaulo fizionomijos. Tai kurgi žadėti "jaunieji konservatoriai" (t,,y, šestiorkės)

Anksčiau,

Anksčiau, portretas
kolūkiai pakolei buvo,fermose žvingaliojo eržilai,o dabar viens kits privatininks dar kai kur prilaiko tokį individą,bet kas tau jį leis ant prastos kumlės.Bijos,kad nesugadintų jam potencijos...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių