Tyrimo dėl riaušių nebus: A. Bilotaitė R. Pocių įvardijo grėsme nacionaliniam saugumui

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį atmetė opozicijos siūlymą kurti laikinąją tyrimo komisiją riaušių valdymui bei buvusio Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado Ričardo Pociaus vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei mestų kaltinimų mobingu aiškintis.

Kaip informuoja portalas delfi.lt, pati ministrė teigia, kad abejones į viešumą iškėlęs buvęs Viešojo saugumo tarnybos vadas generolas R. Pocius kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

A. Bilotaitės teigimu, visi abejonių keliantys klausimai buvo išsiaiškinti po pačių riaušių inicijuotuose formatuose.

„Tiek NSGK, tiek Seimo valdyba turėjo visą informaciją ir, matyt, kažkokių klausimų nekilo. Taip pat turiu pažymėti, kad ir Vidaus reikalų ministerijoje vyko institucijų aptarimas, buvo analizuojama situacija. Buvo sudėliotos tos išmoktos pamokos“, – po balsavimo Seime žurnalistams sakė ministrė.

Ji taip pat sakė, kad iš opozicijos kai kurių atstovų skrieję pastebėjimai dėl jos gebėjimo vadovauti ministerijai, nes yra moteris, yra netoleruotini bei nekultūringi.

Institucijos veikia ir labai gerai, kad mes nebeturime tokių neadekvačių vadovų, kurie yra grėsmė nacionaliniam saugumui.

„Asmuo, kuris, noriu pabrėžti, abipusiu sutarimu išėjo iš pareigų, jei turėjo kokių nors pretenzijų, turėjo visus teisinius instrumentus ir galimybes kreiptis į atitinkamas institucijas ir tiesiog ieškoti savo tiesiog, jei jis mano, kad jis buvo kažkaip nuskriaustas ar su juo netinkamai pasielgta“, – akcentavo A. Bilotaitė.

„Mano nuomone, šis priimtas sprendimas buvo teisingas. Mes turime tokią didžiulę diskusiją esant nepaprastajai padėčiai, tai grėsminga, nes tikrai diskredituoja mūsų institucijas, bet noriu pasakyti, kad šio žmogaus nebėra, niekaip netrukdo mūsų institucijoms dirbti, bendradarbiauti, užtikrinti viešojo saugumo procesus, apsaugoti mūsų strateginius objektus. Institucijos veikia ir labai gerai, kad mes nebeturime tokių neadekvačių vadovų, kurie yra grėsmė nacionaliniam saugumui“, – komentavo ministrė.

Ji patikino, kad prieš kiekvieną panašų renginį situaciją yra griežtai analizuojama ir pagal tai dėliojamos pajėgos.

Seimas antradienį atmetė opozicijos siūlymą kurti laikinąją tyrimo komisiją riaušių valdymui.

Už siūlymą sudaryti komisiją antradienį po pateikimo balsavo 50 Seimo narių, prieš buvo 61 ir susilaikė keturi parlamentarai. Kitu balsavimu projektas buvo atmestas iš viso, nesuteikus iniciatoriams galimybės jį tobulinti.

Už parlamentinį tyrimą balsavo opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“, „valstiečių“, socialdemokratų, Darbo partijos ir Lietuvos regionų partijų frakcijos, prieš balsavo valdantieji konservatoriai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės frakcija.

Projektą pristatęs opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Domas Griškevičius teigė, kad siūlymas atlikti tyrimą „nėra kaltųjų paieškos“.

„Čia yra tiesiog siekis, jei buvo klaidos padarytos ir išmoktos pamokos, kad jas perkeltume (ateičiai)“, – sakė D. Griškevičius.

Parlamentaras taip pat tvirtino, kad valdančioji dauguma turėtų būti suinteresuota atlikti tyrimą, nes tuomet klausimas būtų užbaigtas ir daugiau neeskaluojamas viešoje erdvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skvernelio trumpa atmintis

Skvernelio trumpa atmintis portretas
Skvernelis jau pamiršo savo chamizmo priepuolius jam esant VRM ministru. Emociškai nestabilus ir mojuojantis lazdele kvailokai atrodė. Dabar toliau tęsia savo šou. Jo partija atrodo kaip Šoigu kvaileliai. Žiūri suraukę kaktas, įtempę lūpas, galanda liežuvius, o rezultate - gėdingas ššš ar zzz

Ne kitaip

Ne kitaip portretas
O visas šitos valdžios mėšlinas vežimas su šūdo gabalais yra tautos gėda ir dėmė visam šimtmečiui.

Anonimas

Anonimas portretas
Didžiausia gresmė tai Landzbergis, Kasčiųnas, Adomenas ir pati bilotaitė, ir visa kanservinė gauja.
VISI KOMENTARAI 74

Galerijos

Daugiau straipsnių