V. Čmilytė-Nielsen apie santykius Seime: politika nėra gerų mergaičių pensionas

  • Teksto dydis:

Įtampa valdžioje pasiekė iki šiol aukščiausią tašką – pirmą kartą pokalbių tonas buvo ištransliuotas viešai.

Po pirmadienio Vyriausybės posėdžio, kai premjerė Ingrida Šimonytė žodžiavosi su ministre Aušrine Armonaite, nuostaba dėl premjerės bendravimo sklando ir Seimo koridoriuose. I. Šimonytė, panašu, nesigaili, o A. Armonaitė sako, kad jie čia susirinko ne šeimomis draugauti. Dvi dienas skambant frazėms apie daužomas lėkštes, liberalų lyderė pateikė dar vieną sparnuotą koalicijos santykių apibūdinimą, kad politika nėra "gerų mergaičių pensionas". Plačiau – LNK reportaže.

„Nežinau, kur kas kokias lėkštes rado. Paskaičiau kažkokią antraštę, tai kažkas iš jūsų matė tas lėkštes“, – sakė premjerė.

O gal tai įprastas premjerės tonas, tiesiog pirmadienį ištransliuotas visuomenei?

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Už uždarų durų yra tikrai visokių pasikalbėjimų. Būna ir aštresnių žodžių. Aš nematau tame kažko labai blogo. Yra, kaip yra“, – kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Vyriausybėje svarstant atnaujintą ekonomikos gaivinimo planą, ministrė A. Armonaitė siūlė toliau derėtis su Europos Komisija dėl su mokesčiais susijusių rodiklių peržiūros.

„Jūs bandote duoti finansų ministerijai „Eglės žalčių karalienės“ užduotį, tokiu būdu neprisiimdami jokios atsakomybės už tai, ką jūs turite mintyje“, – sakė I. Šimonytė.

„Mes prisiimame atsakomybę už tuos įstatymus, kuriuos mes priimame. Dabar tie įstatymai, kurie yra Seime, ženkliai blogina žmonių finansinę padėtį“, – teigė A. Armonaitė.

„Manau, kad klausimas buvo labai konkretus – ką ministrė konkrečiai siūlo. Atsakymo, deja, bet nebuvo“, – teigė I. Šimonytė.

„Niekas nesupranta, apie ką vyko ginčas. Tai aš jums pasakysiu, kad ginčas vyko apie naujus mokesčius“, – sakė A. Armonaitė.

Buvo nejauku žiūrėti

„Buvo nejauku žiūrėti“, – teigė buvęs premjeras Saulius Skvernelis.

S. Skvernelis sako, kad jo Vyriausybėje tokio požiūrio į ministrus nebuvo.

„Kvestionuoti kito ministro poziciją, daryti tokį spaudimą buvo neadekvatu. Mums kalbėjo apie naują politinę kultūrą, tai neduok, Dieve, kad tokia politinė kultūra įsivyrautų Vyriausybėje“, – sakė S. Skvernelis.

Prieš Vyriausybės pasitarimą A. Armonaitė ragino kitus ministrus ją palaikyti. Susisiekimo ministras Marius Skuodis susilaikė. Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska nesiryžo susilaikyti. Ji balsavo už.

Apie įtemptus koalicijos santykius byloja ir nutekėjęs laisviečių veiksmų planas. Jame grasinimai užblokuoti Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrą į eurokomisarus, jei konservatoriai neras balsų civilinei sąjungai. Be to, laisviečiai neprisijungė prie pastarojo koalicijos frakcijos vadovų pasitarimo.

Politika nėra gerų mergaičių pensionas

„Koalicijoje nėra taip dužę lėkštės, kaip dužo Vyriausybėje. Bet dar daug laiko iki kadencijos pabaigos“, – sakė liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Liberalų lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen koalicijos santykiams apibūdinti pasirinko dar kitokią frazę.

„Politika nėra gerų mergaičių pensionas“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Pritariu Seimo pirmininkei. Dar kartą sakau, kad susirinkome atstovauti savo rinkėjus ir vykdyti programą, o ne draugauti šeimomis“, – teigė A. Armonaitė.

Kai konservatoriai Seimo salėje bandė drausminti Petrą Gražulį, paaiškėjo, kad pirmadienio Vyriausybės pasitarimą stebėjo ir jis.

„Kur I. Šimonytė pirmininkavo, lėkštės skraidė, trankėsi puodukai. Apie kokią etiką čia galimą kalbėti? Kumščiai laidėsi“, – teigė Seimo narys Petras Gražulis.

„Kai aš būnu pikta, aš nebūnu tokia pikta kaip prieš tai kalbėjęs kolega P. Gražulis“, – sakė I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
PONE SEIMO PIRMININKE, TAI NE GERŲ MERGAIČIŲ PENSINJONAS , O S E N Ų MERGAIČIŲ PENSINJONAS .

Jo

Jo portretas
Politika tai paskutinių prostitučių pritonas....

jurgis

jurgis portretas
piziu puota
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių