V. Čmilytė-Nielsen: kandidatų į EK pavardės bus aptartos koalicinėje taryboje kitą savaitę

Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad kitą savaitę vyksiančiame koalicinės tarybos posėdyje bus aptariamos konkrečios kandidatų į eurokomisarus pavardės.

Anot parlamento pirmininkės, besąlygiškos paramos neturėtų tikėtis nei vienas kandidatas.

„Aš manau, kad šitame etape nėra nei vieno kandidato, kuris galėtų tikėtis besąlygiškos partnerių paramos vien dėl to, kad yra įvardijamas. Apie tai kalbos nėra. Tai bus normali diskusija ir, vėlgi, objektyvus aptarimas“, – Eltai sakė parlamento vadovė.

Ji potencialių kandidatų liberalų gretose sako neieškanti. Anot jos, tai konservatorių, kaip didžiųjų koalicijos partnerių pareiga – rasti kandidatą savo gretose.

„Žinot, aš nemanau, kad mes turėtumėm dabar padaryt eurokomisaro klausimą, na, tokį, imti visoj Lietuvoj ieškoti kandidatų iš visų sričių, nes, na, tai tampa šiokia tokia parodija šio klausimo“, – sakė parlamento vadovė.

ELTA primena, kad I. Šimonytė nurodė, jog EK pirmininkė Ursula von der Leyen tikisi gauti šalių nominuojamus atstovus iki rugpjūčio 19 d. Todėl, teigė ji, teikiamos pavardės į eurokomisarus klausimas turėtų būti išspręstas per šį laiką.

Jau kurį laiką tęsiantis diskusijoms apie tai, kas galėtų tapti naujuoju Lietuvos deleguotu EK nariu, neoficialiai kalbama, jog į postą Briuselyje taikosi užsienio reikalų ministras G. Landsbergis. Didelį dalis konservatorių partijos narių atvirai reiškia paramą šiai potencialiai kandidatūrai.

Visgi, pats ministras tokios intencijos viešai neišsakė ir EK tema kalba nenoriai.

Prezidentas G. Nausėda, kurio pritarimas yra būtinas deleguojant Lietuvos atstovą į EK, ne kartą leido suprasti, jog G. Landsbergio kandidatūros nebūtų linkęs palaikyti. Jis yra pareiškęs, jog matytų geresnių kandidatų už G. Landsbergį. Be to, šalies vadovo nuomone, Vilniui derėtų siekti portfelių, kurie yra susiję su ekonomikos sritimi. Prezidento patarėjas Frederikas Jansonas yra užsiminęs, jog į tokį EK portfelį galėtų pretenduoti ir pati premjerė, ir finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Seimo rūmuose taip pat netrūksta skepsio, vertinant G. Landsbergio galimybes tapti eurokomisaru. Ne tik opozicijos, bet ir valdančiosios daugumos atstovai yra viešai pareiškę, kad šiai kandidatūrai nepritartų.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzūkelis

Dzūkelis portretas
Na koks dar aptarimas, jei senasis ožys išlindęs iš savo tvarto visa gerkle bliauna, kad jo puskvailis striukas bukas ožiukas anūkiukas pats geriausias komisaras pasaulyje, tai taip ir bus, o mūsų Prezidentas, vengdamas Prezidento Pakso likimo, sutiks su jo skyrimu?

nu

nu portretas
ar nustosi ia per visur to aukso ieškot???!!!! seniai, dar 1990 prichvatizuotas lanzbergių, kaip ir visa Lieutva.

tauta reikalauja atsakymo,

tauta reikalauja atsakymo, portretas
Idomu kur musu auksas ,kodel niekas neaiskina kur dingo lietuvos auksas ,gal ir cia landsbergiai prikiso nagus,o aukso buta 5 tonai,kur atsakymas,zmones kelkit klausima del aukso,gal ir jau ir auksa pavoge,laukiam atsakymo valdzios,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių