V. Čmilytė-Nielsen turi paaiškinimą, kodėl R. Žemaitaitis nesiekia dirbti valdančioje koalicijoje

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen mano, kad politinės partijos „Nemuno aušra“ lyderis Remigijus Žemaitaitis nesiekia dirbti valdančioje koalicijoje, nes supranta, kad politinė atsakomybė jam būtų pražūtinga bei atskleistų jo vedamos politinės jėgos silpnumą.

„Dėl R. Žemaitaičio, manau, kad teisūs tie, kurie sako, jog jam užtenka įžvalgumo, kad suprastų, jog ėjimas į valdžią labai greitai apnuogintų jo vedamos politinės jėgos silpnumą ir padrikumą. Akivaizdu, kad tai nėra žmonės, kuriuos vienytų tam tikra viena politinė idėja, o labiau situaciniai kolegos“, – pirmadienį LRT televizijai sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Atrodo, kad jis ir pats dabar jau apie tai (likimą opozicijoje – ELTA) kalba, matyt, suprasdamas, jog bet kokia politinė atsakomybė jam yra pražūtinga“, – patikino Liberalų lyderė.

Seimo pirmininkės teigimu, per pastarąsias savaites, teigiamų pokyčių R. Žemaitaičio retorikoje ji nepastebėjo –toliau vyravo jam būdingas chaosas.

„Atrodo, kad pagrindinis R. Žemaitaičio tikslas yra kelti kuo daugiau sumaišties ir tą, reikia pripažinti, jis daro pakankamai sėkmingai“, - pažymėjo ji. 

ELTA primena, kad po pirmojo Seimo rinkimų turo daugiausiai mandatų pelniusių Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė patikino, kad valdančiąją koaliciją ketinama formuoti iš trijų partijų – socialdemokratų, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ ir „valstiečių“.

Tiesa, demokratų lyderis Saulius Skvernelis yra teigęs, jog mieliau dirbtų ne su buvusiais bendražygiais, Ramūno Karbauskio vadovaujamais „valstiečiais“, bet Liberalų sąjūdžiu.

Tuo metu „Nemuno aušros“ lyderis Remigijus Žemaitaitis teigė, kad jo vadovaujamos partijos prezidiumas priėmė sprendimą nesijungti prie jokios formuojamos valdančiosios koalicijos.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 27 d. – tuomet bus išrinkti parlamentarai likusiose 63 vienmandatėse apygardose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baikit

Baikit  portretas
Su įžeidinėjimais, jūs vatos buvote ir liksite be smegenų,o Lietuva įrodė ir skersą dėjo ant aukšto idioto,ir visų kitų šunų,o nemuno aušros kolchozo beždžionei ruošiamas spyris į subinę,konservatoriai laimėjo ,nors labai buvo aplojami visos šunaujos.

O kam ta atsakomybė?

O kam ta atsakomybė? portretas
Patogiausia pozicija kaip kaimo brisiui- vienus aplot ,kitiems lyžtelt batą...

Matas

Matas portretas
Ką gali pasakyti KGBisto duktė, ištekėjusi už dano? Kokia ji lietuvė...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių