V. Sinkevičius ES rinkimuose nuo žaliųjų partijos nekandidatuos

„Politico“ pranešė, kad aplinkos apsaugos komisaro Virginijaus Sinkevičiaus biuras šiandien paneigė gandus, kad komisaras ketina tapti pagrindiniu Europos žaliųjų partijos kandidatu kitais metais vyksiančiuose ES rinkimuose.

„Nors (jis) dėl to jaučiasi pamalonintas, jo pagrindinis prioritetas... toliau bus jo pareigos komisaro poste“, – naujienų portalui „Politico“ išplatintame pranešime teigė jo biuras. „Jo manymu, šiuo svarbiu metu imti skirti visą dėmesį kitiems dalykams būtų neproduktyvu, ypač turint omenyje, kad sprendimo laukia dar daugybė svarbių bylų“, – nurodoma pranešime.

Kandidatų paraiškos priimamos šiandien iki vidurnakčio. ES žaliųjų partijos kampanijos lyderiai – vyras ir moteris – bus išrinkti šeštadienį vyksiančiame Europos žaliųjų sąskrydyje. Vokietijai atstovaujanti Europos Parlamento narė ir dabartinė parlamentinės žaliųjų frakcijos vadovė Terry Reintke jau yra pranešusi kandidatuosianti.

Kol kas nėra aišku, koks bus kitas V. Sinkevičiaus žingsnis, kitąmet pasibaigus jo kadencijai – ar jis kandidatuos į Europos Parlamentą, ar į ES komisiją, o gal sugrįš į gimtosios Lietuvos politinę areną? Tačiau antrą kadenciją komisaru jis greičiausiai nebus, nes jo kandidatūrą į šį postą 2019 m. iškėlusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga nebėra valdžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
O nuo kokios partijos dabar sinkevičius įgijo svarbių kompetencijų būti Europarlamente???

teisigai daro , dabar pazaliave -zalieji nemadoj

teisigai daro , dabar pazaliave -zalieji nemadoj portretas
dabar visi norintys kilt karjeros laiptais dalivauja rinkimuose tik su LGBTQ vaivorikstinem veliavom rankose ir isdralintom subinem kelnese,...ir MI6 palaiminimu.[ matomai ima pavizdy is KT,, teisejo ,,Zalimo]

Anonimas

Anonimas portretas
nors nuo Melynuju partijos . kas j iRIKS
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių