„Valstiečiams“ sunku rasti, kas Seime pakeis A. Verygą: jau atsisakė keturi sąrašo nariai

„Valstiečių“ atstovui Aurelijui Verygai laimėjus mandatą Europos Parlamente (EP), rasti, kas užims jo vietą Seime, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS) nėra lengva užduotis. Pasak partijos pirmininko Ramūno Karbauskio, norinčių tapti parlamentaru keliems mėnesiams kol kas neatsirado.

„Vietos Seime gal jau keturi sąrašo nariai atsisakė, nes keliems mėnesiams mesti darbą tarybos nariui tiesiog neapsimoka“, – teigė „valstietis“.

Politikas viliasi, kad galimybe trumpam grįžti į Seimą pasinaudos Kęstutis Smirnovas.

„Kol kas dėl to dar neaišku, bet turiu nuojautą, kad taip atsitiks“, – Eltai antradienį teigė R. Karbauskis.

Visgi, jei ir jis atsisakys, R. Karbauskis neabejoja, kad pasiūlymą priims buvęs parlamentaras Arūnas Gumuliauskas.

„Dėl Gumuliausko abejonių nekyla – jis žmogus pensininkas ir pagal amžių jis tikrai to neatsisakys, nes nematau, kodėl turėtų atsisakyti. Manau, kad jis sutiks ir ties juo paieška pasibaigs. Bet galbūt sutiks Smirnovas, jis sąraše prieš Gumuliauską“, – sakė R. Karbauskis.

Vietos Seime gal jau keturi sąrašo nariai atsisakė, nes keliems mėnesiams mesti darbą tarybos nariui tiesiog neapsimoka.

Eltos žiniomis, užimti A. Verygos vietą Seime jau atsisakė šiuo metu Plungės rajono tarybos nario pareigas einantis Andriejus Stančikas, Kauno miesto tarybos narė Aušra Papirtienė, „CreditInfo Lietuva“ verslo plėtros ir strategijos vadovė Jekaterina Rojaka, ekonomistė Vida Ačienė.

„Kita vertus nesu tikras, ar nepasikeis nuomonės tų, kurie atsakinėjo į šį klausimą žiniasklaidai“, – pridūrė R. Karbauskis.

Sekmadienį vykusiose rinkimuose „valstietis“ A. Veryga išrinktas į EP. Į Seimą 2020 m. buvęs ministras išrinktas daugiamandatėje apygardoje. Panaikinus A. Verygos mandatą, į jo vietą Seime pretenduoja daugiamandatės sąraše už brūkšnio likę politikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių