VRK grąžino V. Semeškai panaikintą rinkimų stebėtojo pažymėjimą

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį pakeitė Lazdijų rajono savivaldybės rinkimų komisijos (SRK) sprendimą, kuriuo buvo panaikinta parlamentaro Viliaus Semeškos stebėtojo pažymėjimo registracija.

Tokį sprendimą Lazdijų SRK buvo priėmusi per pirmąjį savivaldybių tarybų ir merų rinkimų turą, nustačius, kad Seimo narys „neleido dviejų moterų į kabiną“.

„Kadangi viena buvo neįgali, ji pasiprašė motinos pagalbos. Motina norėjo prieiti ir padėti, bet, kaip aiškino, stebėtojai, gerbiamas Semeška neleido jų įeiti ir paprašė neįgalumo pažymėjimo“, – kalbėjo Lazdijų komisijos pirmininkas Valdas Radžiūnas.

Remiantis tyrimo medžiaga, VRK nustatė, kad galiausiai abi moterys balsą atidavė.

Nuo stalo aš niekur nepakilau, rašiau skundą nuo stalo: nei ėjau prie kabinos, nei daviau žodinius rykavimus.

Pats V. Semeška posėdyje teigė, kad stebėtojo įgaliojimų neviršijo, o dėl dviejų moterų balsavimo kabinoje paprasčiausiai surašė skundą ir perdavė jį Lazdijų SRK. Jis taip pat pabrėžė, kad vienos iš moterų neįgalumas nebuvo įrodytas.

„Nuo stalo aš niekur nepakilau, rašiau skundą nuo stalo: nei ėjau prie kabinos, nei daviau žodinius rykavimus“, – sakė Seimo narys.

Įvertinusi pateiktus paaiškinimus, VRK nustatė, kad įvykio vertinimo aplinkybės yra prieštaringos, o realaus situacijos vaizdo atkurti neįmanoma, todėl teisės stebėti rinkimus atėmimas nėra proporcingas.

VRK sprendimas dar gali būti skundžiamas teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kosmaras

Kosmaras portretas
Siaubas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių