VSD apie Minsko teismo kaltinimus lietuvei: tai nepagrįstos insinuacijos

Antradienį viešojoje erdvėje pasirodžius žiniai apie Baltarusijoje už šnipinėjimą nuteistą Lietuvos pilietę, tokius Minsko teismo kaltinimus Valstybės saugumo departamentas (VSD) vadina nepagrįstomis insinuacijomis.

„Baltarusijos režimo vienas iš pagrindinių ramsčių – KGB – pareiškė absurdiškus kaltinimus neva ji, gyvendama Lietuvoje, pakenkė Baltarusijos nacionaliniam saugumui“, – rašoma VSD pateiktame komentare.

Kaip skelbta anksčiau, Baltarusijos televizijos kanalas ONT pranešė, kad Elena Ramanauskienė kaltinama agentūrine veikla, jai skirta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Tačiau VSD teigimu, tokie lietuvei pareikšti kaltinimai neatitinka tikrovės.

„E. Ramanauskienė nevykdė jokios veiklos, kuria kaip nors galėjo pakenkti Baltarusijai, todėl šie kaltinimai yra nepagrįstos insinuacijos“, – nurodė VSD.

ELTA primena, kad kad antradienį Baltarusijos žiniasklaida pranešė apie Minske nuteistą Lietuvos pilietę E. Ramanauskienę. Jai pareikšti kaltinimai dėl šnipinėjimo ir skirta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Kaip nurodoma pranešime, ji buvo sulaikyta Baltarusijos teritorijoje, jos baudžiamoji byla buvo nagrinėjama už uždarų durų. Nuosprendis gali būti apskųstas ir užprotestuotas Baltarusijos teisės aktų nustatyta tvarka.

Teigiama, kad Druskininkų sanatorijoje „Belarus“ rinkodaros tarnybos vadove dirbusią E. Ramanauskienę Lietuvos valstybės saugumo departamentas užverbavo daugiau nei prieš 10 metų. Esą kaltinamoji ne kartą teikė informaciją apie atostogauti atvykusius sanatorijos svečius, tarp kurių buvo ir aukštų Baltarusijos pareigūnų.

Anksčiau buvęs sanatorijos „Belarus“ vyriausiasis gydytojas Andrejus Kobelis buvo nuteistas kalėti devynerius metus už valstybės išdavimą. Jis taip pat buvo apkaltintas bendradarbiavimu su Lietuvos valstybės saugumo departamentu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių