VTEK dėl tyrimo V. Rupšio atžvilgiu spręs surinkusi daugiau informacijos

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nusprendė susirinkti daugiau informacijos ir tada įvertinti, ar pradėti tyrimą dėl kariuomenės vado generolo Valdemaro Rupšio buto nuomos iš sūnaus už butpinigius,

„Reaguodama į žiniasklaidoje paskelbtą informaciją dėl Kariuomenės vado Valdemaro Rupšio, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija šiandien posėdžio metu aptarė šį klausimą. Nuspręsta susirinkti daugiau informacijos. Ją įvertinus bus sprendžiama, ar yra pagrindas pradėti tyrimą dėl Kariuomenės vado elgesio atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatoms“, – trečiadienį pranešė VTEK.

Komisija taip pat nurodė planuojanti parengti aiškų elgesio standartą, kaip tokiose situacijose turėtų elgtis organizacijos atitikties pareigūnas bei aukščiausio lygio vadovai. Anot VTEK, tai padėtų užkirsti kelią tokioms situacijoms ateityje.

Naujienų portalas „15min“ antradienį pranešė, kad V. Rupšys kas mėnesį gauna beveik pusės tūkstančio eurų vadinamuosius butpinigius, už kuriuos nuomojasi butą iš savo sūnaus.

V. Rupšys tą pačią dieną pranešė nutraukiantis buto nuomos sutartį su sūnumi, nors interesų konflikto teigė nematantis. Kariuomenės vadas taip pat teigė nematantis nusižengimo dėl to, kad už valstybės skiriamas lėšas nuomojosi butą iš artimojo, nes mokėjo mažiau nei rinkos kaina, o sūnus galėtų butą Vilniuje išnuomoti brangiau.

Jis patvirtino besinaudojantis galimybe gauti 445 eurus siekiančius butpinigius, kaip tai padaryti gali kiekvienas Lietuvos karys, neturintis nekilnojamojo turto vietovėje, kurioje atlieka tarnybą. V. Rupšys turi nuosavybę Ignalinos rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas su juo dirbo

Kas su juo dirbo portretas
Pasakojo toks pat kaip ambasadorius.

Anonimas

Anonimas portretas
Ko prikibo prie kariuomenės vadoV.Rupšio?Kišasi į jo asmeninį gyvenimą,tik kokia teise jie tą daro?Labai gerbiamas žmogus,sąžiningai dirbantis savo darbą.

Sunys loja

Sunys loja portretas
O karavanas eina toliau .Prie ko čia sūnus? Ką jie iš jūsų pavogė, užmušė, atėmė,??? Kas jums darosi zmones?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių