VTEK nutarė nepradėti tyrimo dėl G. Nausėdos patarėjos aukos prezidento rinkimų kampanijai

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nutarė nepradėti tyrimo dėl prezidento Gitano Nausėdos patarėjos Gerdos Gintautės aukos jo rinkiminei kampanijai.

Apie tai Eltai patvirtino VTEK pirmininko pavaduotoja Virginija Aleksejūnė. Jos teigimu, komisija priėmė sprendimus dėl grupės konservatorių skundo dar praėjusią savaitę.

„Birželio 5 d. posėdyje VTEK, įvertinusi visą surinktą informaciją, nusprendė nepradėti tyrimo, kadangi po patarėjos skirtų aukų prezidentas G. Nausėda nėra priėmęs jokių su minėtąja patarėja susijusių tarnybinių sprendimų, ji yra vaiko priežiūros atostogose iki prezidento kadencijos pabaigos, o šiai kadencijai pasibaigus nutruks ir patarėjos tarnybos prezidento kanceliarijoje santykiai“, – komentare Eltai nurodė V. Aleksejūnė.

Ji pastebėjo, jog VTEK vertino gautą skundą tik savo kompetencijos ribose ir aiškinosi, ar G. Nausėda, priimdamas auką iš patarėjos, nepateko į interesų konflikto situaciją.

Ir paskui tie patys žmonės šneka apie moterų teises. Šlykštu.

Kaip pranešta anksčiau, viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai apie prezidento patarėjos auką antrosios kadencijos poste siekiančio G. Nausėdos rinkiminei kampanijai, keletas Seimo konservatorių kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI), Generalinę prokuratūrą VTEK. Politikai prašė įvertinti, ar toks kampanijos finansavimas neturi korupcinio nusikaltimo požymių ir ar prezidentas nepateko į interesų konflikto situaciją – jų manymu, patarėjos skirtos aukos gali turėti tiesioginį poveikį šalies vadovo vėlesniems sprendimams G. Gintautės atžvilgiu.

G. Nausėda iš savo patarėjos sulaukė daugiau kaip 16 tūkst. eurų aukos rinkimams. Tiesa, šiuo metu G. Gintautė yra motinystės atostogose.

Pats G. Nausėda pirmojo rinkimų turo naktį žurnalistams teigė, kad yra nusivylęs tokiu politinių oponentų elgesiu.

„Aš labai nusivylęs – ir pasakysiu, kodėl. Galima skųsti, galima tai daryti kiekvieną dieną, jeigu nematai kitų būdų kovoti, esi desperacijoje. Bet kad užsipulti nėščią moterį, kuri šiuo metu laukiasi – neva ji čia sau kažkaip ketina išsipurenti dirvą. Ir paskui tie patys žmonės šneka apie moterų teises. Šlykštu“, – savo rinkimų štabe susirinkusiems žiniasklaidos atstovams sakė G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai net

Tai net portretas
patareja paaukojo,kad dar kadencija vogtu "Ukrainai"!?? Siaubas!

Rinkejas

Rinkejas portretas
Kaip gali pradeti koki tyrima,jeigu ten nebuvo jokia auka.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių