Vyriausioji rinkimų komisija panaikins R. Žemaitaičio Seimo nario mandatą

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį planuoja Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio įgaliojimus pripažinti nutrūkusiais nesibaigus kadencijai.

Politikas pats VRK pateikė prašymą panaikinti jo mandatą, kai Konstitucinis Teismas pripažino jį dėl antisemitinių pareiškimų sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją.

Tokiu būdu partijos „Nemuno aušra“ pirmininkas išvengs balsavimo Seime dėl mandato atėmimo ir draudimo dešimt metų kandidatuoti į pareigas, kurioms eiti privalu duoti konstitucinę priesaiką.

Konstitucinis Teismas praėjusią savaitę padarė išvadą, kad R. Žemaitaitis savo pasisakymais apie žydų tautą nepaisė Konstitucijos preambulėje įtvirtinto tautinės santarvės puoselėjimo imperatyvo, nesilaikė Seimo nario priesaikos, Seimo nario pareigos vykdyti Konstituciją ir įstatymus.

Seimas apkaltos procesą R. Žemaitaičiui inicijavo dėl jo pernai gegužę ir birželį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtų įrašų apie žydus. Seimas juos įvertino kaip antisemitinius, kurstančius tautinę nesantaiką.

Generalinė prokuratūra savo ruožtu baigė ikiteisminį tyrimą dėl šių politiko pareiškimų. Pasak jos, surinkti duomenys leidžia tvirtinti, kad R. Žemaitaitis skatino neapykantą ir niekino žydų tautybės asmenis bei viešai pritarė nacistinės Vokietijos nusikaltimams.

R. Žemaitaitis įtariamas dviem nusikaltimais – neapykantos skatinimu bei kurstymu prieš žmonių grupę dėl jų tautybės bei viešu pritarimu tarptautiniams nusikaltimams, jų neigimu ar šiurkščiu menkinimu.

Šiuo metu R. Žemaitaitis kandidatuoja į prezidentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SKAITOVAS

SKAITOVAS portretas
NE JIE TAVE ĮVEIKĖ .NE JIE TAVE NUGALĖJO SAVO ŽINIOM IR PROTU.REMIGIJAU LAIKYKIS.JUK ČIA SUVEIKĖ TIK JŲ PALIKTINIS KĖGĖBISTINIS PALIKIMAS---ŽEMINK,SKALDYK IR VALDYK.TAVO ŽINIOS IR DARBAI LABAI REIKALINGI LIETUVAI---TIK TOL KOL NEPALEISIME Į ŠUNS BŪDĄ VAGIANČIŲ ,MELUOJANČIŲ IR RIBOTO MĄSTYMO vaikelių ir anūkėlių ,tol taip ir bus.LAIKYKIS TAUTA SU TAVIMI.

Antanas.

Antanas. portretas
AR ne jis kažkada iš Seimo tribūnos sakė, kad nereikia vaikus saugoti nuo alkoholio, o reikia gydyti alkašus-chronikus?

Lenzberginiam rojuje

Lenzberginiam rojuje portretas
Nieko naujo ,konkurentai toliau bus persekiojami
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių