A. Vyšniauskas stabdo narystę TS-LKD: traukiasi iš frakcijos seniūno pareigų

Konservatorius Andrius Vyšniauskas tikina esąs šokiruotas dėl Generalinės prokuratūros prašymo panaikinti jo teisinę neliečiamybę.

Politikas praneša stabdantis narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) gretose, taip pat palieka frakcijos seniūno postą.

„Esu šokiruotas Generalinės prokuratūros pareiškimu. Nesu apklaustas jokioje byloje, neturėjau jokių indikacijų, kad su mano, kaip tarybos nario, veiklos išlaidomis būta kažkokių problemų. Pats taip pat nemanau, kad esu padaręs kažkokių nusižengimų. Kiek man yra žinoma, dėl mano, kaip tarybos nario, išlaidų pastabų neturėjo nei akcija „Skaidrinam”, nei du savivaldybės tarybos kontrolieriai, kurie atliko auditus. Todėl ši žinia yra kaip žaibas iš giedro dangaus“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė A. Vyšniauskas.

Ši žinia yra kaip žaibas iš giedro dangaus.

Vos prieš kelias savaites konservatorių frakcijos Seime seniūnu paskirtas politikas pažymėjo, kad bendradarbiaus su teisėsauga, o kolegų parlamente prašys kaip įmanoma greičiau panaikinti jo teisinį imunitetą.

„Nepaisant to, esu pasirengęs atvirai ir sąžiningai bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis ir įrodyti, kad man keliami priekaištai yra neteisingi. Todėl prašysiu kolegų kaip galima greičiau naikinti mano neliečiamybę ir man suteikti galimybę apsiginti teisinėmis priemonėmis“, – nurodė politikas.

Seimo narys taip pat informavo pasitraukiantis ir iš parlamento Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK).

„Be abejo, suprantu ir politinę atsakomybę, todėl informuoju, jog stabdau savo narystę TS-LKD, traukiuosi iš frakcijos seniūno pareigų ir Teisės ir teisėtvarkos komiteto“,– pranešė jis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį pranešta, jog generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimą, prašant panaikinti parlamentaro, konservatoriaus Andriaus Vyšniausko teisinę neliečiamybę.

Generalinė prokuratūra praneša, kad prašoma naikinti konservatorių frakcijos Seime seniūno teisinę neliečiamybę, įvertinus ikiteisminio tyrimo, susijusio su 2019-2023 m. kadencijos Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų kompensavimu, duomenis.

Informacija leidžia pagrįstai manyti, jog A. Vyįniauskas Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikęs suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo. Dokumentų pagrindu, nurodo prokurorai, politikui nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2,1 tūkst. eurų.

Galutinį sprendimą dėl Seimo nario neliečiamybės naikinimo priims parlamentas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stiklainis

Stiklainis portretas
O kas pakratys prokuratūrą ????? Čia kažkokie seni čekiukai, dar neaišku, ar kas pasitvirtins. O kaip MATIJOŠAIČIO BYLA? Šiliauskas aiškiai nurodė korupcijos ir prichvatizacijos organizatorius. Kas vyksta ??????

Laukiam

Laukiam portretas
Šį šeštadienį į Ariogalos tremtinių sąskrydį viena iš laikomų šventų partijų (konservatoriai) sulekia ;;kabinti makaronų" Lietuvos žmonėms, tai laukiam atvykit su visais pedofilais ir vagimis, senais komunistais ir leftistais. Pasigailėjimo jums daugiau nebus, makaronus, legalizuotus narkotikus sukabinsim jums ir vysim lauk.

landsberginis kisianvagis

landsberginis kisianvagis portretas
konservatoriams vogti tapo taip iprasta,kaip eiliniam zmogui nueiti i pc nusipirkti duonos,todel sis vagis yra smarkiai nustebes.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių