A. Anušausko pasisakymai sukėlė šaršalą: sureagavo ir STT

  • Teksto dydis:

Šeštadienį krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas savo pasisakymais apie mėginimus papirkinėti krašto apsaugos darbuotojus sukėlė sumaištį. Į ją sureagavo ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

„Atsižvelgiant į viešojoje erdvėje paskelbtą informaciją apie Krašto apsaugos ministerijos (KAM) kreipimąsi į STT ir sulauktas užklausas dėl galimai neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų ministerijoje, informuojame, kad per 2020–2024 m. STT ikiteisminių tyrimų, susijusių su KAM, nėra pradėjusi.

Per minėtą laikotarpį (šių metų vasario 9 d.) iš KAM buvo gautas vienas informacinio pobūdžio raštas apie Seimo nario Raimundo Lopatos pateiktus klausimus ministerijai dėl organizuojamų viešųjų pirkimų. STT gautą informaciją vertina, ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas ir niekam nėra pareikštų įtarimų“, – rašoma STT išplatintame pranešime.

Priduriama, kad minėtu laikotarpiu STT iš KAM nėra gavusi jokios informacijos apie bandymus papirkti ministerijos darbuotojus, organizuojančius viešuosius pirkimus, ar jiems daromą spaudimą.

Šeštadienį po susitikimo su šalies vadovu Gitanu Nausėda A. Anušauskas tvirtino, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus. Anot ministro, tos kompanijos „rado atviras duris pas kitus politikus“, o su kai kuriais, ypač grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais, teko supažindinti ir teisėsaugą.

„Man teko užtrenkti duris kompanijoms, kurios mėgino neteisėtų atlygių siūlymu papirkinėti krašto apsaugos darbuotojus. Bet jos rado atviras duris Seime, o KAM iškart gavo politikų pasiūlymus ir laiškus „daugiau kalbėtis“, – tikino krašto apsaugos ministras.

Jis teigė, kad visą šią antikorupcinę veiklą premjerė palaikė, tačiau jis atsisakė įvardinti konkrečius papirkinėjimo atvejus, įmones ir politikus.

Kreipėsi į Antikorupcijos komisiją

A. Anušauskui užsiminus apie galimą spaudimą viešųjų pirkimų metu, Mišrios Seimo narių grupės narė Agnė Širinskienė kreipėsi į Seimo antikorupcijos komisiją.

Apie tai šeštadienį ji pranešė socialiniame tinkle „Facebook“.

Parlamentarės teigimu, ministro pateikta informacija kelia daug klausimų dėl konkursų skaidrumo.

„Seimo antikorupcijos komisija privalo išsiaiškinti tokius atvejus, kuomet galimai piktnaudžiaujama Seimo nario mandatu ir galimai atstovaujant verslo interesus daromas spaudimas viešųjų pirkimų metu“, – rašė A. Širinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
Kaźkoks mažvaikis tas ministras,lėkė skųstis pas prezdentą,vietoj to, kad išsiaiškintų ramiai savo partijoje ir priimtų teisingą sprendimą neniekinant kitų. Su tokiu į žvalgybą neičiau,o čia gynybos ministro kėdė buvo patikėta. Bjauru.

Pagarba ANUŠAUSKUI---LAIKYKITĖS.

Pagarba ANUŠAUSKUI---LAIKYKITĖS. portretas
Gal teisingai žmonės rašo ,kad jau mums reikia skelbti karą Amerikonam ir pasiduoti.Bet gal geriau skelbkim karą Rusams tai tie greitai ateis ir mūsų nespės visi vagys ir kėgėbistai sunaikinti.Bet Rusams turime paskelbti ultimatumą,kad pirmiausia jie visus savo paliktinius pasiimtų......ir tada gal mes gyventume ramiau ir be baimės būti alkaniems ir vadinamiems runkialiais ,burokais,fašistais.Vagia tai jie ,o mus niekina.

kaunietė

kaunietė portretas
Kažkaip vis kibo ir kibo prie šio ministro... Man įtartina ši istorija. Kas organizavo?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių