Anykščiuose ir Panevėžyje siaurukas važiuos reguliariais trumpaisiais reisais

  • Teksto dydis:

Aukštaitijos siaurasis geležinkelis Anykščiuose ir Panevėžyje pradeda organizuoti reguliarius pasivažinėjimus trumpaisiais reisais.

Anykščiuose trumpieji reisai bus organizuojami šeštadieniais ir sekmadieniais, o Panevėžyje – ketvirtadieniais, antradienį pranešė įstaiga.

„Ankščiau į trumpuosius reisus buvo galima vykti užsisakius tokią kelionę, o nuo šiol vykdysime reguliarius reisus ir visi norintieji galės tam tikrą dieną ir valandą atvykti į Anykščių ar Panevėžio siaurojo geležinkelio stotis, įsigyti bilietą ir pasivažinėti trumpuoju Siauruko reisu ar drezina“, – sakė Aukštaitijos siaurojo geležinkelio direktorius Darius Liutikas.

Trumpojo reiso kelionė iš Anykščių geležinkelio stoties vyks per Šventosios upės tiltą.

Taip pat Anykščiuose sudaryta galimybė pasivažinėti siaurojo geležinkelio bėgiais elektrine drezina.

Panevėžyje bus vykstama maršrutu Panevėžio siaurojo geležinkelio stotis – Panevėžio depas-garvežinė, keleiviai taip pat turės galimybę pasivažinėti rankine drezina. Šio reiso keleiviai sudalyvaus edukacinėje programoje „Panevėžio siaurukas“, per kurią bus supažindinima su siaurojo geležinkelio istorija Lietuvoje, Panevėžio depu-garvežine ir istoriniais riedmenimis.

Siaurasis geležinkelis Aukštaitijoje nutiestas XIX amžiaus pabaigoje. 2001 metais jis nustojo veikti kaip susisiekimo priemonė ir tapo turizmo objektu. 2003 metais dalis šio komplekso objektų paskelbta kultūros paminklais.

Dabar siaurojo geležinkelio ruožas yra beveik 70 kilometrų ilgio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių