Baigiama „Via Baltica“ ruožo rekonstrukcija: kelias sujungė Marijampolę ir Kalvariją

  • Teksto dydis:

Trečiadienį rengiama magistralinio kelio „Via Baltica“ ruožo nuo 79 iki 85 kilometro statybos darbų pabaigos ceremonija. Naujas kelias sujungė Marijampolę ir Kalvariją.

Tai yra pusė viso „Via Baltica“ projekto – visą kelią sudaro keturios atkarpos, iš kurių trečiadienį oficialiai baigiama antroji, pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

„Per metus pastatyti keturi viadukai, keturi tiltai, tunelinis pravažiavimas ir žaliasis tiltas gyvūnų migracijai. Ir tai tik didžiausi objektai. (...) Atidarius šią atkarpą bus pasiekta šio projekto pusiaukelė“, – pranešė LAKD.

Renginyje dalyvaus susisiekimo ministras Marius Skuodis, LAKD generalinis direktorius Marius Švaikauskas, darbus atlikusios rangovės „Kauno tiltai“ vadovas Aldas Rusevičius, Kalvarijos meras Nerijus Šidlauskas.

Visas apie 40 kilometrų ilgio kelias iki 2025 metų bus rekonstruotas į keturių eismo juostų automagistralę ir pritaikytas tiek civilinėms, tiek karinio mobilumo reikmėms.

Pirmąjį „Via Baltica“ ruožą rekonstravo „Fegda“ – už 55,8 mln. eurų, o antrąjį už 66,7 mln. eurų – „Kauno tiltai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Turėjo būti 2 metrų storio pagrindas ir 1 metro asfalto sluoksnis...

tevas

tevas portretas
kiek teko matyti darbus,tai laikinas reikalas,tas kelias tuoj virs arimu,ir nesibaigiantys lopymai...

Hm

Hm portretas
Prabilo nepataisomi bambekliai. Blogai, jei nutiesiami, blogai, jei netiesiami. Jei tiesiami, tai pernelyg brangiai. Turbūt ir namuose jums viskas ne taip.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių